Miralem Pjanić: Učinit ćemo sve da pobijedimo Grčku

Miralem Pjanić: Učinit ćemo sve da pobijedimo Grčku

Miralem Pjanić je na Sarajevskom aerodromu bio vidno raspooložen prije leta za Atini piše Avaz.ba . Naš nogometni reprezentativac iz redova italijanskog prvaka Juventusa, za Avaz.ba govorio je o predstojećeoj utakmici u Grčkoj.

– Ekipa je dobro radila, sada idemo u Grčku. Imamo dva dana da se dobro pripremimo, protiv jedne dobre ekipe. Bitna je utakmica. Kao što sam rekao sve je dobro, osim da izgubimo u Atini. Imamo dosta kvaliteta da napreavimo neki rezultat. Trebamo biti oprezni, jer je protiv Grčke uvijek teško igrati.

U fantastičnoj formi ideš u Atinu?

– Otišao sam u novi klub i sve mi je dobro do sada. Nadam se da će sve ići na najbolji mogući način i da ću dati sve od sebe, kao i cijela ekipa. Ponavljam, neće biti lako protiv jedne Grčke koju znamo da se dobro brani.

Čime bi ste se zadovoljili?

– Pokušat ćemo uvijek da pobijedimo. Vidjet ćemo tokom utakmice šta i kako, Znamo da su ambiciozna ekipa i da su nam oni direktan konkurent za prva dva mjesta. Kao što sam rekao jednom, sve je dobro osim da izgubimo. A mi ćemo učiniti sve da pobijedimo Grčku.

Možemo se nadati jednom golu iz slobodnjaka?

– Nadam se, ako bude ta prilika blizu gola.

Autor: A. S. / D. K. / Avaz.ba

Dobivaj najvažnije vijesti porukom na Viberu: KLIKNI OVDJE

NAJNOVIJE