Čelik i Mladost podijelili bodove

Čelik i Mladost podijelili bodove

U okviru 22.kola Nogometne BH Telecom Premijer lige na stadionu Bilino polje, NK Čelik i FK Mladost DK su podijelili bodove. Gosti su dva puta imali prednost no domaći igrači su stizali prednost gostiju. Konačan rezultat ovog zanimljivog susreta bio je 2:2.

 

Početak utakmice su bolje otvorili gosti. Bolju igru su krunisali golom već u 7.minuti kada za vodstvo gostiju pogađa Aladin Šišić. Nogometaši Čelika su nakon primljenog gola krenuli ofanzivnije. Pet minuta nakon primljenog gola dobru akciju Karića i Salčinovića koristi Semir Pezer koji pogađa za poravnanje rezultata. U 28.minuti priliku za Mladost imao je Rizvanović koji sa 20 metara šuta u dobro postavljenog Ružića. Gosti su prijetili i u 38.minuti. Aladin Šišić sa vrha kaznenog prostora šutira preko gola. Do kraja poluvremena nije bilo promjena.

 

Nogometaši Čelika u drugo poluvrijeme su krenuli ofanzivnije. Prvu priliku su propustili u 47.minuti. Mahir Karić je odlično pronio po desnoj strani, uputio loptu u sredinu no Dilaver promašuje loptu. U nastavku akcije Sadiković je uputio upotrebljiv centaršut, lopta dolazi do  usamljenog Salčinovića koji promašuje loptu. Kazna za promašene prilike stigla je u 60.minuti. Slabu reakciju odbrane koristi Maksimović koji izlazi sam pred Ružića i matira golmana domaćih. U 65.minuti Duškole Sakan sa dva metra šutira pravo u golmana Mladosti. Čelik u 74.minuti stiže do poravnanja. Joco Stokić u svom debiu postiže gol sa ivice kaznenog prostora. Čelik je nakon da tog gola krenuo još ofanzivnije. Prvo je Hećo pokušao u 77.minuti jednim dalekometnim šutem a minut kasnije i Mahir Karić. U oba navrata istakao se golman gostiju. Do kraja utakmice Čelik je imao više od igre i izglednije prilike ali rezultat se nije mijenjao.

Čelik se nakon 22.kola nalazi na 11.mjestu sa 13 bodova dva više od posljednjeplasiranog Olimpijca i osam bodova manje od Metalleghe-BSI.

 

NK Čelik: Ružić, Islamagić (od 33.minute Jurković), Karić, Dilaver, Salčinović (od 55.minute Stokić), Jusić, Bureković, Sadiković, Pezer, Hećo, Šišić (od 50.minute Sakan)

FK Mladost DK: Velić, Galić, Gačan, Aganspahić, Lazić (od 82.minute Kuzmanović) , Musić, Šišić (od 72.minute Pušić), Rizvanović, Maksimović, Šećerović, Ramović

Žuti karton:

Šišić, Hećo (Čelik)

 Aganspahić, Šećerović, Kuzmanović  (Mladost DK)

Dobivaj najvažnije vijesti porukom na Viberu: KLIKNI OVDJE

NAJNOVIJE