14. VELIKIH AKCIJA MUP-a KANTONA SARAJEVO: “Pali su veliki kao što su Šmrk, Keljmendi, Bukva, Bunar…”

Pridruži se Viber grupi 072info, do najvažnijih vijesti samo jednim klikom: KLIKNI OVDJE
MARKETING
Dozvoljeno preuzimanje dijela teksta uz obavezno navođenje i linkanje izvora odnosno da se kompletan tekst može pročitati na portalu “072info”.

MUP Kantona Sarajevo u prošloj godini proveo je 14 policijskih akcija u kojima je uhapšeno 39 osoba. Tokom akcija pronađeno je na desetke komada raketnih bacača, tromblona, mina, pištolja, automatskih pušaka, bombi, raznih vrsta narkotika.

Priča počinje u martu prošle godine, a u nastavku objavljujemo dio ovo obimnog izvještaja koji ne napisanom na blizu 100 stranica.

U nastavku su prikazani rezultati policijskih akcija na teritoriji Bosne i Hercegovine koje su proizašle iz podataka iz SKY Ecc aplikacije, a koje je su pripadnici Uprave policije MUP Kantona Sarajevo pribavili istražujući ubistvo policijskih službenika MUP-a Kantona Sarajevo, kasnije proširili, te sa drugim policijskim agencijama u Bosni i Hercegovini i nadležnim tužilaštvima zajednički realizovali operativne akcije protiv organizovanog i teškog kriminala i korupcije u Bosni i Hercegovini.

ČITAJ JOŠ:  Potresni prizori iz BiH gdje je udaren pješak: Patika ostala na putu

Ovim akcijama treba dodati i petnaestu akciju u kojoj je uhapšen Adi Nukić koji je čestrdeseti uhapšeni u prošloj godini.

S druge strane u izvještaju su navedene samo akcije koje su provedene na području KS i važno je napomenuti da je posebni tim MUP-a KS učestvovao u akcijama koje je Uprava za organizovani i teški kriminalitet MUP-a RS-a provodila u tom entitetu.

Zadovoljavajuće stanje sigurnosti u KS nekim politikama ne odgovara ili su pak istražitelji MUP-a KS raspakivanjem Sky aplikacije došli do informacija koje komprimituju pojedine političare piše Hayat.

ČITAJ JOŠ:  Teška saobraćajna nesreća: Povrijeđen 18-godišnji pješak

GODISNJICA
MARKETING