16 razloga zbog kojih će vas partnerka ostaviti (Prvi dio)

Pridruži se Viber grupi 072info, do najvažnijih vijesti samo jednim klikom: KLIKNI OVDJE
MARKETING
Dozvoljeno preuzimanje dijela teksta uz obavezno navođenje i linkanje izvora odnosno da se kompletan tekst može pročitati na portalu “072info”.

Varanje ne mora uviijek da bude jedini razlog zbog kojeg će partnerka prekinuti odnos sa muškarcem. Postoje i ostali načini zanemarivanja koji mogu da naškode vezi podjednako kao i afera. Antopolozi i psiholozi su sastavili spisak nekoliko stvari zbog kojih možete oterati partnerku od sebe, prenosi Men’s Health.

1. Ne gledate dovoljno u nju.

gledanje

Žene kontakt očima doživljavaju veoma intimno, objašnjava poznata antopološkinja Helena Fisher. To ne znači da trebate da piljite u partnerku, već da odložite telefon, tablet ili laptop i obratite pažnju na nju kada vam priča nešto. Na ovaj način joj stavljate do znanja da vam je stalo do nje, a ujedno dodatno učvršćujete vezu.

2. Pokušavate sve da ispravite.

Kada vam se partnerka žali zbog neljubaznosti prodavačice, užasnog saobraćaja ili šefa koji stalno zakera, ona u stvari traži saosjećanje, a ne rješenje, objašnjava Fisher.

ČITAJ JOŠ:  Sedam dokaza da ste našle “pravog”

Ukoliko stalno nudite predloge i rješenja kako da popravite stvari, ona to doživljava kao da sumnjate u njene sposobnosti da se sama izbori sa problemom. Sve što ona očekuje od vas je da je saslušate.

3. Komunicirate jedino preko poruka.

poruke

Poruke su prihvatljive ako želite da flertujete ili da postavite kratka pitanja. Ali ukoliko želite da obavite razgovor za koji vam je potrebno više od 150 karaktera, nazovite partnerku. To se odnosi i na otkazivanje dogovora, izvinjavanja, ili saopštavanja novosti, bilo da su dobre ili loše, objašnjava psihološkinja Terri Orbuch.

4. Ne postavljate pitanja.

Ako ne pratite tok razgovora, i ne postavljate pitanje na osnovu onoga što vam je ispričala, pokazujete joj da niste zainteresovani za njen život. Ne morate baš o svemu da je zapitkujete, ali ako vam je stalo do nje, onda ćete htjeti da znate više detalja.

ČITAJ JOŠ:  Na osnovu selfija se mogu dokučiti mnoge tajne i emocije osoba

5. Dopuštate partnerki da odlučuje o svemu.

Donošenje odluka je posao koji treba partneri ravnopravno da podijele. Ukoliko je partnerka ta koja stalno donosi odluke, čak i one najbanalnije poput toga šta ćete večerati i koji ćete film gledati, nakon nekog vremena osjetiće kao da vam nije stalo do nje. Na kraju, počeće da vjeruje kako ćete je ostaviti na cjedilu kada se budu trebale donositi značajnije odluke u  životu.

Umjesto takvog ponašanje, počnite sa uključivanjem u donošenju odluka. Na primjer, ako vam ponudi tri filma za gledanje, odaberite jedan i pitajte šta ona misli o tome. Na ovaj način joj dokazujete da želite biti uključeni i da vam je stalo do nje.

6. Ignorišete kućne poslove.

poslovi

Ako zanemarite da završite one kućne poslove za koje vas je zamolila da ih obavite, stavljate joj do znanja da vam nije prioritet na listi.

ČITAJ JOŠ:  Pogledajte: Pidžame koje pričaju priče djeci za laku noć

7. Ostavljate dasku od WC šolje podignutu.

Većini žena zapravo i ne smeta kada je daska podignuta, ali to doživljavaju veoma lično jer im vi na taj način pokazujete koliko vam je stalo do njih. Kod žena sve je u detaljima i sitnicama, a ako vam je problem da spusite dasku, onda partnerka vjeruje da ne može na vas da računa kada su krupnije stvari u pitanju.

8. Ne držite njenu fotografiju na poslu.

kancelarija

Ako na radnom stolu držite fotografije na kojima ste vi i vaši prijatelji, a njene nema nigdje, onda partnerka to doživljava kao da je krijete i ne želite da je drugi primijete.

Većina muškaraca kancelariju dekoriše onim stvarima koje ih definišu, a ako među njima nema i fotografije partnerke, onda ona svako pravo da se zapita zbog čega je to tako, objašnjva Fisher.

GODISNJICA
MARKETING