17 izraelskih kompanija zainteresovano za ulaganje u BiH

17 izraelskih kompanija zainteresovano za ulaganje u BiH

Ekonomski stručnjak Draško Aćimović izjavio je da je 17 kompanija iz Izraela pokazalo zainteresovanost za saradnju sa BiH i investiranje nakon izbora i uspostavljanja stabilne vlasti na svim nivoima.

Aćimović je u višednevnu posjetu u Izrael otišao na poziv Izraelsko-jevrejskog kongresa i Međunarodnog centra za javnu diplomatiju, tokom koje je imao niz sastanaka sa tamošnjim zvaničnicima i privrednicima.

“Dogovoreno je da nakon izbora uđemo u konkretnu saradnju u oblasti malih i srednjih preduzeća, medicine, poljoprivrede i najsavremenijih tehnologija u oblasti bezbjednosti, kao i pomoć oko korištenja sredstava iz fondova iz kojih se do sada u BiH nije ništa iskoristilo”, rekao je Aćimović Srni.

Aćimović se sastao sa Nili Shalev, direktorom državne agencije za istraživanje i razvoj, članom Kneseta i komiteta za finasije Odedom Forerom, direktorom za Balkan Ministarstva vanjskih poslova Dan Orian, sa Ronom Brumerom, izvršnim direktorom ministarstva strateških operacija.

Aćimović je sa jednim od najvećih izraelskih intelektualaca Mordehai Kedarom /Mordechai Kedar/ održao predavanje o temi “Migranti – najveći izazov za Evropu od Drugog svjetskog rata”.

SRNA

Dobivaj najvažnije vijesti porukom na Viberu: KLIKNI OVDJE

NAJNOVIJE

BISSTOURS
rentacarZenica