Portal 072info

18. JULA: Dok Zeničani odaju počast najvećem poslijeratnom genocidu na bazenima dernek

Ovih dana Zenica će brojnim aktivnostima pokazati kako se svi građani suosjećaju sa porodicama stradalih 11. jula 1995. godine, u prilog čemu ide postavljena izložba fotografija Dade Ruvića na otvorenom, a potom će 11. jula u 11 sati biti upriličena šetnja gradom u znak sjećanja na počinjeni genocid u Srebrenici…

Osim navedenih ali i brojnih drugih aktivnosti u Zenici koje imaju za cilj odavanje počasti za nevine žrtve stradale u proteklom ratu na području Srebrenice i Potočara, drugi dan ramazanskog Bajrama također će biti u znaku obilježavanja dvadesete godišnjice od počinjenog genocida.

Naime, na centralnom spomen-obilježju Kameni spavač u Zenici, u organizaciji Lokalnog omladinskog vijeća i zeničkog Omladinskog hora, drugi dan ramazanskog Bajrama u večernjim satima bit će izveden oratorij “Srebrenički inferno” na otvorenom. Međutim, dok će na spomen-obilježju Kameni spavač savjesni Zeničani sa suzama u očima prisustvovati obilježavanju 20. godišnjice od genocida u Srebrenici, na gradskim bazenima u Crkvicama trajat će pravi dernek.

I pored informacije, koju nam je potvrdio Jasmin Duvnjak u ime LOV-a, da će se “Srebreniči inferno” održati ipak drugog dana ramazanskog Bajrama, direktor JP za upravljanje i održavanje sportskih objekata d.o.o. Zenica, Feđa Jovanović, iste večeri u isto vrijeme poziva sve Zeničane i Zeničanke na dernek uz grupu Nemoguće vruće koja će održati svoj koncert na bazenima.

Koliko je menadžment JP za upravljanje i održavanje sportskih objekata Zenica imao sluha da će se u Zenici paralelno za vrijeme spektakla koji najavljuju na bazenima odvijati događaj koji se odnosi na najveći poslijeratni genocid ali i da je 18. jula – Dan šehida, očito je zabrinjavajuće pitanje?!

Podijelite članak

Zapratite 072info na Instagramu! 

KLIKNI OVDJE

Holler Box