Portal 072info

18. JULA: Dok Zeničani odaju počast najvećem poslijeratnom genocidu na bazenima dernek

TEKST SE NASTAVLJA NAKON REKLAME
KRAJ REKLAME

Ovih dana Zenica će brojnim aktivnostima pokazati kako se svi građani suosjećaju sa porodicama stradalih 11. jula 1995. godine, u prilog čemu ide postavljena izložba fotografija Dade Ruvića na otvorenom, a potom će 11. jula u 11 sati biti upriličena šetnja gradom u znak sjećanja na počinjeni genocid u Srebrenici…

Osim navedenih ali i brojnih drugih aktivnosti u Zenici koje imaju za cilj odavanje počasti za nevine žrtve stradale u proteklom ratu na području Srebrenice i Potočara, drugi dan ramazanskog Bajrama također će biti u znaku obilježavanja dvadesete godišnjice od počinjenog genocida.

POLITIČKI MARKETING
Rusmir Isak banner

Naime, na centralnom spomen-obilježju Kameni spavač u Zenici, u organizaciji Lokalnog omladinskog vijeća i zeničkog Omladinskog hora, drugi dan ramazanskog Bajrama u večernjim satima bit će izveden oratorij “Srebrenički inferno” na otvorenom. Međutim, dok će na spomen-obilježju Kameni spavač savjesni Zeničani sa suzama u očima prisustvovati obilježavanju 20. godišnjice od genocida u Srebrenici, na gradskim bazenima u Crkvicama trajat će pravi dernek.

I pored informacije, koju nam je potvrdio Jasmin Duvnjak u ime LOV-a, da će se “Srebreniči inferno” održati ipak drugog dana ramazanskog Bajrama, direktor JP za upravljanje i održavanje sportskih objekata d.o.o. Zenica, Feđa Jovanović, iste večeri u isto vrijeme poziva sve Zeničane i Zeničanke na dernek uz grupu Nemoguće vruće koja će održati svoj koncert na bazenima.

POLITIČKI MARKETING
A19C0ACA 5A41 413B 9B35 318122A57EA5

Koliko je menadžment JP za upravljanje i održavanje sportskih objekata Zenica imao sluha da će se u Zenici paralelno za vrijeme spektakla koji najavljuju na bazenima odvijati događaj koji se odnosi na najveći poslijeratni genocid ali i da je 18. jula – Dan šehida, očito je zabrinjavajuće pitanje?!


Preuzmite Android aplikaciju portala 072info
– klikni ovdje da preuzmeš! –

TEKST SE NASTAVLJA NAKON REKLAME
KRAJ REKLAME

Podijelite članak
POLITIČKI MARKETING
072 Kenan Aida
REKLAMA
KRAJ REKLAME
REKLAMA
KRAJ REKLAME

5C469C74 8C17 4B98 BDF1 9CFAAF69C4F6