Portal 072info

20 savjeta za početak nove školske godine

Kraj ljeta sa sobom donosi i početak nove školske godine. Najčešće u novom okruženju, s novim profesorima, predmetima, rasporedom, a nerijetko i novim suučenicima. Kako uživati u prijelazu s nečega tako lijepog – ljeta – u povratku u školske ili studentske klupe?! Ključ je u dobroj organizaciji i pripremi.

Savjeti za učenike:

-1- Uživajte u ostatku odmora – Imali ste minimalno pauzu od nekoliko mjeseci da radite što god želite. Ako ste nešto propustili iskoristite vikend.

-2- Obavite poslove – Imate li domaće zadaće ili posla na nekim projektima?! Provjerite detalje i pobrinite se da ispunite apsolutno sve obveze.

-3- Otiđite u kupovinu – Odlična izlika za šoping je povratak u školu.

-4- Nabavite opremu koja vam treba. Najvažnije su dobre cipele i dobra školska torba. Školska torba bi trebala imati tri vitalne kvalitete: Lakoću nošenja, da bude dovoljno mala da je možete nositi, a dovoljno velika da stane sve što vam treba, te mora biti dizajna koji vam se sviđa.

-5- Ne bi bilo loše promijeniti look – Razmislite o promjeni frizure ili boje kose.

– 6 – Izaberite sveske sa super fotografijama i slikama. Neka budu vesele, s mnogo dobrih automobila, leptira, cvijeća i zvijezda.

-7- Kupite novu šminku – Za odlazak u školu sa šminkom ne smijete pretjerivati, ali dobar puder, rumenilo i korektor su nužnost.

-8- Isprobajte odjeću i osmislite nekoliko dobrih kombinacija. Fotografišite se mobitelom kako biste ujutro kada ne znate što biste obukli mogli pogledati u mobitel i dobiti ideju. Možete pozvati prijateljice da ocjenjuju vaš look.

-9- Prisjetite se jutarnje rutine:

– Ustanite i napravite krevet
– Tuširanje i umivanje
– Doručkujte
– Obucite se
– Napravite frizuru i našminkajte se
– Uzmite stvari koje ste navečer pripremili i stavili u torbu

-10- Uvijek liježite u krevet i budite se u isto vrijeme. Tako će vam odlasci u školu i buđenje biti jednostavnije, a kreirate i dobru naviku koja će vam koristiti cijeli život.

-11- Kupite novi dezodorans i parfem kako biste mirisali svježe i lijepo.

-12- U školu nosite samo ono što je prikladno za školu. Nemojte se pojavljivati u školi izazovno ili pretjerano obućeni. Škola nije mjesto za takve stvari. Na taj način samo provocirate profesore i sebi otežavate školske dane. U školi se pojavite onako kako se od vas očekuje, a ostatak dana budite ono što želite.

-13- Nemojte kasniti u školu.

Savjeti za roditelje:

-14- Podsjetite dijete da je vjerovatno većini drugih učenika težak prvi dan škole. I nastavnici znaju da prvi dani škole nisu lagani pa će ih većina imati razumijevanja.

-15- Naglasite djetetu pozitivne aspekte početka školske godine. Bit će zabavno, vidjet će stare prijatelje i upoznati nove. Osvježite mu pozitivna sjećanja o proteklim školskim godinama i događajima kojih se voli prisjetiti.

-16- Prođite s djetetom kroz udžbenike i opremu. Provjerite ima li sve što je potrebno.

-17- Izbjegavajte neke navike ako djetetu stvaraju neugodnost.

-18- Kreirajte okruženje u domu koje potiče učenje. Dijete treba imati svoj radni stol i prostor za učenje. Ako nemate dovoljno prostora dijete je važnije od vas. Ono mora imati svoju sobu, a vi možete spavati i u dnevnom boravku.

-19- Postavite kućna pravila vezano uz gledanje televizije i provođenja vremena za računarom i na internetu.

-20- Nadzirite korištenje računara i interneta. Ne smijete špijunirati, ali biste trebali znati što vaše dijete radi na društvenim mrežama.

Desk

Podijelite članak