200.000 političara kažnjeno zbog korupcije!

Dobivaj najvažnije vijesti porukom na Viberu: KLIKNI OVDJE
MARKETING

hapseenje

Vladajuća kineska Komunistička partija je tokom prošle godine kaznila više od 182.000 svojih zvaničnika u sklopu obimne akcije protiv korupcije, saopštile su danas tamošnje vlasti.

Kineskoj Agenciji za borbu protiv korupcije je tokom 2013. dostavljeno više od 1,95 miliona prijava u kojima se navode sumnje o korupciji, izjavio je zamjenik Centralne komisije Komunističke partije za proveru discipline Huang Šusjan, a prenela agencija AFP.

On je dodao da je, kao rezultat tih istraga, ukupno 182.038 zvaničnika dobilo disciplinarne kazne, koje mogu da se kreću od pukog upozorenja pa sve do isključenja iz Partije ili čak i nešto gore.

Predsjednik Kine Sji Ðinping je od dolaska na vlast pre nešto više od godinu dana započeo oštru borbu protiv korupcije, istakavši da bi ta pojava mogla da uništi Partiju.

Kineska javnost je veoma kritična prema slučajevima korupcije, pa je Sji obećao da će oštro kažnjavati korumpirane visoke zvaničnike, poznate pod nazivom “tigrovi”, kao i one na nižim položajima, nazvani “muve”, kako bi očuvao čistoću Komunističke partije.

Telegraf