Portal 072info

23-godišnja studentica se porodila tokom izleta, a onda svoje dijete bacila u kantu za smeće

Istraga koju je provela makedonska policija pokazala je da je studentica bila u sedmom ili osmom mjesecu trudnoće

Dvadesettrogodišnja studentica iz Skoplja T. I. porodila se tijekom apsolventskog putovanja na graničnom prijelazu Tabanovci, na sjeveru Makedonije. Nakon poroda novorođenče je bacila u kantu za smeće i potom nastavila putovanje.

Istraga koju je provela makedonska policija pokazala je da je studentica bila u sedmom ili osmom mjesecu trudnoće.

“Porođaj se dogodio dok je studentica bila u toaletu. Nakon porođaja studentica je uzela novorođenče i stavila ga u kantu za smeće. Nakon toga vratila se u autobus i nastavila putovanje”, priopćio je makedonski MUP-a a prenosi agencija Anadolija.

Pronašli tijelo u kanti za smeće

Zaposlenici na graničnom prijelazu Tabanovci su pronašli tijelo novorođenčeta u kanti za smeće, nakon čega su to prijavili policiji. Nakon provedene istrage, policija je kontaktirala organizatore putovanja koji su došli do studentice koja je 30. ožujka ove godine pregledana u jednoj ginekološkoj klinici u Pragu gdje joj je pružena pomoć.

Po završetku putovanja, 18. travnja, policijski službenici priveli su studenticu T. I. na graničnom prijelazu na ulazu u Makedoniju nakon čega je podvrgnuta dodatnom medicinskom vještačenju.

Dijete bi preživjelo

Tijekom istrage je utvrđeno da bi novorođenče preživjelo da je rođeno u odgovarajućim bolničkim uvjetima.

Protiv 23-godišnje studentice T. I. podnesena je prijava zbog osnovane sumnje da je počinila kazneno djelo ubojstva djeteta pri porođaju.

Podijelite članak