25. decembar je krajnji rok za preuzimanje lavice

Pridruži se Viber grupi 072info, do najvažnijih vijesti samo jednim klikom: KLIKNI OVDJE
MARKETING
Dozvoljeno preuzimanje dijela teksta uz obavezno navođenje i linkanje izvora odnosno da se kompletan tekst može pročitati na portalu “072info”.

lavica-zoo

U slučaju da se do 25. decembra ipak ne preuzme, ili se ovih dana ne potvrdi preuzimanje lavice od strane nadležnih u Kantonu Sarajevu, ona će biti donirana drugom zoološkom vrtu, a ne Pionirskoj dolini, gdje je trebalo da bude.

Od tri lavice, koje su do prošlog mjeseca bile na raspolaganju u prijateljskim evropskim zoološkim vrtovima, sada je na raspolaganju samo jedna.

“Ako ne potvrdimo da ćemo preuzeti lavicu, ona će biti donirana drugom zoološkom vrtu i ko zna kad ćemo više imati priliku da dobijemo lavicu”, istakao je za Radiosarajevo.ba Esad Tajić upravnik sarajevskog zoološkog vrta Pionirska dolina.

ČITAJ JOŠ:  Pozitivna priča s Vlašića: Moje ovce su moja Njemačka

Podsjećanja radi, što se tiče transporta afričke lavice i ljekarskog nadzora u toku samog transporta, Ministarstvo prostornog uređenja i zaštite okoliša Kantona Sarajevo treba uplatiti čak 13.000 KM.

Kkako je istaknuto iz ministarstva, sredstva za ovakav projekat nisu bila planirana budžetom, te da je sada veoma teško izdvojiti sredstva.

Kako piše gore pomenuti portal, danas je potvrđeno da novac još uvijek nije uplaćen. 

GODISNJICA
MARKETING