3. ljetno prvenstvo u plivanju

plivanje-V

Plivački savez Kantona Sarajevo u zajedničkoj organizaciji sa Javnim preduzećem "Olimpijski bazen Otoka" Sarajevo organizirat će do sada Treće ljetno prvenstvo Kantona Sarajevo u plivanju kroz vodene aktivnosti. Prvenstvo će se održati na Olimpijskom bazenu '' Otoka'' idućeg vikenda, a učestvovat će čak 268 takmičara i to iz 12 plivačkih klubova, kao i članova Saveza, koji će se takmičiti u 17 pojedinačnih i tri štafetne discipline.

„Ističemo veliku važnost održavanja prvenstva koje predstavlja generalnu probu plivača za predstojeće državne i međunarodne mitinge“, saopćeno je iz Olimpijskog bazena ''Otoka''.

Savez je u ovaj program Prvenstva također uvrstio sve tehničke discipline FINA-e (Međunarodne plivačke organizacije) i LENA-e (Evropske plivačke lige). Ono što je naglašeno od strane organizatora jeste da zbog održavanja takmičenja rekreativci neće moći koristiti olimpijski, tačnije veliki i rekreativni, tj. mali bazen cijeli dan danas, te od 7:00 do 14:00 sati u nedjelju.

Također, ostali sadržaji, teretana, fitnes sala za žene, sportska sala i sauna će raditi bez izmjena u radnom vremenu i moći će se normalno koristiti.

Dobivaj najvažnije vijesti porukom na Viberu: KLIKNI OVDJE

NAJNOVIJE

BISSTOURS