Tri najvažnija pravila kada dijete uhvati mamu i tatu u akciji

Tri najvažnija pravila kada dijete uhvati mamu i tatu u akciji

60808260-seks-sexVjerojatno nema roditelja koji ne strahuju zbog te moguće situacije i koji se ne pitaju što bi napravili u slučaju da ih dijete uhvati dok vode ljubav. Najveća pogreška koju možete napraviti jest ignoriranje onoga što se dogodilo bez obzira koliko vam neugodno bilo razgovarati s potomkom o vašoj intimnosti

Kako spriječiti situaciju da vas dijete uhvati u vođenju ljubavi?

– Zaključajte vrata spavaće sobe. Ako dijete ne može otvoriti vrata sobe u kojoj mama i tata provode vrijeme za sebe, onda ni neće moći vidjeti ono što i nije za njegove oči.

– Uz dijete roditeljima je teško izdvojiti vrijeme za intimnost, ali pokušajte da to bude barem pola sata nakon što ono ode na spavanje.

– Nemojte se sramiti pokazivati supružničku ljubav i privrženost pred djecom. Zdravo je da se mama i tata dodiruju, grle i poljube pred djecom jer ona trebaju znati da se volite. Na dalje, to što će vaše dijete shvatiti da mama i tata osjećaju žudnju jedno prema drugom nije loša stvar – u tome slučaju neće mu biti toliki šok ukoliko vam 'bane' dok ste intimni.

A ako se to dogodi, važno je da porazgovarate o tome, a što ćete reći i kako ćete odgovoriti na njegova pitanja ovisi o dobi djeteta. Slijedeći savjeti primjereni su za djecu mlađu od sedam godina.

– Nemojte kažnjavati dijete zato jer vas je uhvatilo u 'akciji'.

– Uvjerite ga da niste ljuti zbog onoga što se upravo dogodilo, ali da su mama i tata imali vrijeme za sebe i da idući put kuca na vrata.

– Seks je strastven pa se djetetu može činiti da tata nanosi bol mami ili obrnuto. Objasnite mu da ste tim činom jedno drugome pokazivali ljubav i da nitko nije ozlijeđen.

Dok će se petogodišnjak pitati što su to mama i tata radili, desetogodišnjaku prizor može biti odbojan i možda će odbijati razgovarati o tome.

U tome slučaju nemojte inzistirati već ga pustite na miru. Ako pak dijete postavlja pitanja, pokušajte na njih odgovoriti što bolje možete, a ne ga odbijati.

Adekvatno reagiranje na djetetove osjećaje prvi je korak kojim ćete prebroditi ovu neugodnu situaciju. Prije nego i shvatite, dijete će to zaboraviti. Jednoga dana možda ćete se skupa tome smijati!

Dobivaj najvažnije vijesti porukom na Viberu: KLIKNI OVDJE