365 DANA SA VAMA: Godina dana portala 072info sa sjedištem u Zenici

365danasavama072info

Objavom članka 29. marta 2013. godine da mlada Zeničanka  putuje na liječenje u Istanbul zvanično je pušten u rad novi internet portal 072info.com sa sjedištem u Zenici, a koji je napravio pravu revoluciju u svijetu internet medija. Ideja sadašnjeg  direktora i urednika portala za osnivanje nezavisnog medija koji će pratiti aktuelna dešavanja na nivou države, regije i svijeta na papiru je postojala duže vrijeme, a okupljanjem  mlade i iskusne ekipe strateški su zajedno radili na razvijanju i koncipiranju medija koji će, i pored svakodnevnog nicanja mnoštva portala, za kratko vrijeme postati omiljeno štivo u svijetu internet medija.

Predani i kontinuirani rad, kao i iskustvo u svijetu novinarstva stečeno na raznim medijima uspjeli su za kratko vrijeme izdvojiti portal 072info kako u Zenici, tako i šire. Popularnost i čitanost rasla je iz mjeseca u mjesec, a podrške na Facebook stranici također nije nedostajalo. Tekstovi i prilozi objavljeni na portalu preneseni su i na mnogim radio i TV stanicama, kao i portalima širom BiH, regije i dijaspore. 

Tako za godinu dana postojanja bilježe više od 140 000 posjeta sa različitih IP adresa zagarantovanih od Google Analytcs-a,  veliki broj zadovoljnih klijenata koje ponosno ubrajaju u svoje reference, a pokroviteljstva najvećih dešavanja u BiH kruna su uspjeha kojim se mlada redakcija portala na čelu sa osnivačem može ponositi. Portal 072info u pravnom smislu djeluje kao UG 072info, a zahvaljujući poslovnim potrebama i želji da se  ozbiljnost podigne na još veći nivo svoju redakciju zvanično otvaraju prošlog mjesecu u strogom centru grada.  Pored novinara, ponose se i svojim saradnicima kako iz Zenice, tako i iz Viteza, Sarajeva, Bugojna, Zavidovića i Vareša.  Danas iz svoje redakcije u Robnoj kući Zeničanka informišu hiljade čitatelja koji su im ukazali svoje povjerenje, a što im daje dodatnu motivaciju da uskoro budu najčitaniji medij na nivou BiH. Svoju revoluciju u svijetu internet medija nastavljaju, a večerašnji gest proslave rođendana u Caffe&food baru Film samo je jedna od stvari koja ih izdvaja od drugih.

Redakcija portala 072info poziva sve one koji žele da sutra u periodu od 12.00 do 14.00 sati posjete njihovu redakciju na adresi Maršala Tita bb, Robna kuća Zeničanka – kancelarija br. 1 te ih počaste svojim dolaskom i uživaju u rođendanskom kolaču.

Vaš 072info Team!

Prethodni članakNAJČITANIJI U CENTRALNOJ BIH: Preuzmite novi broj Superinfa
Sljedeći članakSTRANAČKI SKUPOVI U ZENICI I SARAJEVU: Radončićevi protiv Lagumdžijinih