Javio se putnik aviona: Živi smo, oteti i drogirani!

Podijelite vijest

v141626

Inženjer IBM Filip Vud, putnik nestalog malezijskog aviona, 18. marta tajno je poslao SMS sa slikom i koordinatama u blizini američke vojne baze.

Nestali avion na letu MH370 prema posljednjoj teoriji , otet je i primoran da sleti na Dijego Garsiju, na kojem američke snage navodno imaju i tajni zatvor, prenosi Telegraf.

U navodnoj SMS poruci putnika nestalog aviona piše i da ih “neki nepoznati vojnici drže kao taoce”, prenose australijski mediji 

Nestali malezijski boing 777 na letu MH370 možda ne treba tražiti u dubinama Indijskog okeana već na majušnom ostrvu Dijego Garsija na koje je mogao da sleti, a na kojem se nalazi jedna od najvećih američkih pomorskih baza, prenosi portal jimstonefreelance.com.

Izolovano ostrvce nalazi se usred ničega, tačnije usred beskrajnog plavetnila Indijskog okeana. Koliko god suludo zvučala, ovo je jedna od najnovijih u nizu teorija zavjere koje se pletu od trenutka kada je malezijski boing 777 prosto iščezao sa radara.

Neki od pobornika ove teorije istinski veruju da je nestali avion na letu MH370 mogao biti otet i primoran da sleti baš na Dijego Garsiju, na kojem američke snage navodno imaju i tajni zatvor.

Na ostrvu ne živi niko i nema civila jer ih je američka mornarica iselila na Sejšele i Mauricijus kada je 1971. odlučila da za svoje potrebe uzme to ostrvo. Sićušno ostrvce Dijego Garsija nalazi se na 4.700 kilometara sjeverozapadno od Australije i na njemu radi 1.700 vojnih lica i 1.500 civila.

Ostrvce ima pistu na koju avion veliki kao boing 777 može komotno da sleti.

Teorija je postala aktuelna kada je u istrazi iskrslo da je kapetan nestalog boinga Zahari Šah u svom simulatoru za letenje memorisao pistu na Dijego Garsiji.

Štaviše, američki novinar Džim Stoun zastupa istu teoriju koju zasniva na “dokazima” da je američki putnik sa nestalog leta Filip Vud uspio da pošalje SMS poruku u kojoj se navode i GPS koordinate udaljene samo nekoliko kilometara od ostrva Dijego Garsija.

U navodnoj SMS poruci putnika nestalog aviona piše i da ih “neki nepoznati vojnici drže kao taoce”, prenose australijski mediji.

Filip Vud je inače inženjer u kompjuterskom gigantu IBM. On je navodno uspio da sakrije svoj ajfon 5, kojim je poslao kratku poruku i fotografiju na kojoj se ne vidi puno, ali kako Stoun objašnjava, to je zato što se putnik nalazi na vrlo mračnom mestu.

Nestali putnik je navodno napisao i da misli da je otet i drogiran. On piše je izdvojen od drugih putnika u zasebnoj ćeliji i da mu stalno prijete smrću.

Anonimna dojava: Nestali malezijski avion je u Avganistanu!

Anonimni izvori tvrde kako je nestali malezijski avion otet, a sleteo je u Avganistanu.

 

Kako javlja International Business Times, ruske vlasti su dojavu dobili od ruskog novinara.

“Avion Malezijan erlajnsa na letu MH370, koji je nestao 8. marta s 239 putnika, je otet. Piloti nisu krivi. Avion su oteli nepoznati teroristi, a znamo da jednog od njih zovu Hitch. Avion je sletio u Avganistanu blizu granice s Pakistanom”, tvrdi izvor, a prenosi Blic.

Avion je, prema tim navodima, sletio na put blizu planinskog predjela u Avganistanu, a jedno krilo mu je bilo jako oštećeno. Putnici su navodno svi i dalje živi, ali ponestaje im hrane.

Dojavu je dobio dopisnik ruskih novina “Moskovsky Komsomolets”.

Izvor navodi da su putnici podijeljeni u 7 grupa i da žive u kolibama. Grupa od 20 putnika je navodno prokrijumčarena u Pakistan.

Vijest, međutim, nije potvrđena ni od strane malezijskih, ni od kineskih vlasti.

Cafe.ba