4 dobra razloga zašto biste trebali jesti jabuke

89985
Podijelite vijest

Jabuka je kraljica zdravlja i zato ne propustite započeti zdravu naviku da pojedete barem jednu jabuku dnevno. Uvjerite se s ovih četiri razloga i zagrizite jednu jabuku već danas

Malo kalorija, puno vitamina

U jednoj voćki srednje veličine sadržano je čak četiri grama topivog vlakna, što su velike količine za skromnu količinu kalorija što jabuku čini slatkim međuobrokom koji vas lako može zasititi. Jabuke su dobar izbor vitamina C potrebnog za održavanje imuniteta tijela: jedna voćka osigurat će vam 14 posto dnevne vrijednosti tog vitamina. Jabuka će vas zasititi s malo kalorija, pa može pomoći u održavanju vitkosti.

Jača srce, uništava holesterol
Jedno je istraživanje utvrdilo kako su žene koje su konzumirale jabuku dnevno uspjele, uz mršavljenje i održavanje vitkosti, smanjiti holesterol i markere koji su pokazivali srčane bolesti. Jabuka sadrži antioksidanse i pektin (vrstu vlakna) za koje se smatra da imaju koristan utjecaj na zdravlje srca.

Borac protiv dijabetesa
Ljudi koji jedu jabuke mogu manje će vjerojatno patiti od metaboličkog sindroma, koktela simptoma povezanih s povećanim rizikom od srčanih bolesti i dijabetesa. Jedno je od istraživanja utvrdilo kako osobe koje redovno jedu jabuku imaju nižu razinu C-reaktivnog proteina, markera upale čija prisutnost u krvi upućuje na povećani rizik bolesti srca i dijabetesa.

Čini vas izdržljivim
Ako pojedete jabuku prije vježbanja, povećat ćete izdržljivost za vrijeme vježbanja. Jabuka dostavlja u krv antioksidans kvercetin, koji potiče izdržljivost tako što plućima daje više kisika na raspolaganje.


Podijelite vijest