4 lekcije za vašu kćerku od tinejdžerke koja je slikana tokom oralnog seksa

4 lekcije za vašu kćerku od tinejdžerke koja je slikana tokom oralnog seksa

slika (8)

Možda ste do sada već čuli za slučaj tinejdžerke koja je na koncertu Eminema u Irskoj fotografisana tokom oralnog seksa? Slike su završile na Internetu, a djevojka u bolnici, na lijekovima za smirenje, poslije nervnog sloma izazvanog zlostavljanjem na društvenim mrežama.

Lekcija br. 1: Kad je seks u pitanju, djevojke su i dalje “drolje”, a mladići “frajeri”

Seksualna revolucija u 20. vijeku je destigmatizovala, pa i dekriminalizovala, žene liberalnog seksualnog ponašanja – donekle. Stanje jeste bolje, ali daleko od toga da su mladići i djevojke danas ravnopravni po tom pitanju. Kada malo bolje razmislite, i dotični mladić je uslikan tokom oralnog seksa, pa nije završio u nervnoj bolnici. Naprotiv, on je sad “frajer” i velika većina muškaraca posmatra ovu sliku sa izvjesnom dozom zavisti: I tata bi, sine!

Nepravda? Jeste. Realnost? Duplo jeste.

“U svijetu moderne seksualnosti, javni oralni seks se kao sramota očigledno stavlja na teret ženi, dok se muškarci u tome uglavnom tretiraju kao neutralni. Ako djevojku uhvate u ovakvom činu, ona će biti obilježena žigom srama, dok će za muškarca većina pomisliti da se, jednostavno, ponaša kao muškarac i njegova reputacija će ostati neukaljana”, piše u analizi ovog događaja novinarka i blogerka Sara Ditum.

Lekcija br. 2: “Fotkanje” je iz pakla izašlo!

Živimo u vremenu kada skoro svi imaju pametne telefone i naloge na društvenim mrežama. Svako može biti paparaco, ali i postati slavan preko noći, želio to ili ne. I daleko od toga da vas moraju uhvatiti u eksplicitnom seksu da bi vaše fotke postale hit na Internetu, a život postao pakao. Naučite nešto iz ovih sudbina.

Ako ne želite da internet trolovi sline nad vašim fotografijama u vrućim pantalonama, donjem vešu ili kupaćem kostimu, nemojte se tako slikati, ili se bar postarajte da te slike nikada ne vide Internet. Imajte na umu: puška iz prvog čina će najvjerovatnije opaliti u trećem. Slično je i sa fotografijama i društvenim mrežama.

Lekcija br. 3: Internet je divno mjesto puno užasnih ljudi

Internet i društvene mreže su sjajna stvar i danas gotovo da ne možemo zamisliti svakodnevnu komunikaciju bez njih. Ipak, svi vaši onlajn “prijatelji” (friends) ne moraju biti prijateljski raspoloženi prema vama. Zabilježeni su i slučajevi samoubistava. Pazite gdje idete i šta i s kim radite, da se starinski izrazimo.

Najpopularnije društvene mreže, poput Tvitera i Fejsbuka, imaju mehanizme za sprečavanje zlostavljanja i širenja malicioznog sadržaja, ali su oni još nedorasli masovnosti Interneta i zaraznosti viralnih fotografija i video snimaka. Dok Fejsbuk i Tviter reaguju, šteta je uveliko napravljena.

Lekcija br. 4: Internet ništa ne zaboravlja

Sve što jednom završi na Internetu, više ga ne napušta. Ako vaša kompromitujuća fotografija dođe na mrežu, šanse su između 0 (nula) i 0,0000000000001 odsto da ćete uspjeti trajno da je uklonite. I za 5 i za 10 i za 20 i za 50 godina će svi moći da vide ONU vašu fotografiju. I vaše kolege sa fakulteta. I poslodavci. I poslovni partneri. Doduše, možda će žene i muškarci do tada već biti ravnopravni u seksualnim slobodama, pa više neće ni biti bitno.

Možda.

Izvor: Žena | Blic.rs

Dobivaj najvažnije vijesti porukom na Viberu: KLIKNI OVDJE

NAJNOVIJE

BISSTOURS
rentacarZenica