4. Međunarodni atletski miting “ZENICA 2013”

4. Međunarodni atletski miting “ZENICA 2013”

photo

Po četvrti put za redom u našem gradu održat će se veliko atletsko takmičenje koje će okupiti veliki broj atletičara i atletičarki iz mnogih država.

Danas sa početkom u 17:00 sati na Atletskom stadionu "Kamberovića polje" otvorit će se ovogodišnji 4. Međunarodni atletski miting "ZENICA 2013". 

Ono što su istaknuli predsjednk AK Zenica, Suad Kaknjo i Aziz Kevelj,sekretar AK Zenica, na održanoj preskonferenciji, jeste da će na ovogodišnjem mitingu nastupiti preko 100 takmičara iz 12 zemalja. Planirano je i to da se takmičenje odvija u 14 disciplina, sedam u ženskoj i sedam u muškoj konkurenciji. Ono što je izmamilo pažnju jeste da se na ovom velikom takmičenju, očekuju učešća atletičara i iz Kenije,Mađarske i Belgije.

Najvažnije od svega jeste da će na ovom zavidnom mitingu nastupiti i naši najbolji atletičari i to Hamza Alić, Kemal Mešić, Dejan Mileusnić, Mesud Pezer i Amel Tuka.

Obzirom da su organizatori ovog 4. Međunarodnog atletskog mitinga "Zenica 2013“ pozvali atletičare, paraplegičare i oboljele od dječije paralize, da pri otvaranju ovog mitinga, održe revijalnu utrku u standardnim mehaničkim invalidskim kolicima na 100 metara, isti će na taj način otvoriti ovo takmičenje, a njih osam će u toj disciplini učestvovati na otvaranju.

Dođite i podržite naše momke u osvajanju što većeg broja medalja. Atletski stadion "Kamberovića polje", srijeda, 12. 06. 2013. godine, Zenica, s početkom u 17:00 sati.

ULAZ: SLOBODAN

Dobivaj najvažnije vijesti porukom na Viberu: KLIKNI OVDJE

NAJNOVIJE

BISSTOURS

POVEZANE OBJAVE