447. Tradicionalni skokovi sa Starog mosta u Mostaru

skok1

Tradicionalni 447. skokovi sa Starog mosta u Mostaru, koji se svake godine održavaju tradicionalno u Mostaru, ove godine bit će održani u nedjelju 28. jula, odlučeno je od Organizacionog odbora manifestacije i člana Dede Pašića.

Ono što organizatori najavljuju jeste dolazak oko 80 skakača, koji će po običaju odmjeriti snage u dvije tradicionalne discipline i to skokovi na noge i skokovi na glavu ili čuvena „Mostarska lasta“.

“Poslan je poziv svim skakačima iz svih republika bivše Jugoslavije i očekujemo da svi dođu. Ma doći će svi sigurno…”, kaže Pašić, naglašavajući kako jeovaj  poziv upućen izričito skakačima na glavu jer skakača na noge Mostar ima dovoljno, a i kako kaže Deda “malo je skakača na noge koji dolaze sa strane, možda jedan ili dva”.

Također, ono što važno napomenuti jeste da će službene prijave i provjera zdravstvenog stanja biti obavljeno na sam dan natjecanja, a nakon toga se u poslijepodnevnim satima, po običaju, sve prisutne očekuje zasigurno vrhunski spektakl koji svake godine privuče na hiljade domaćih i stranih turista koji uživaju u skokovima od kojih zastaje dah, ali naravno i večernjeg programa koji pruža organizacioni odbor skokova.

Kao i svake godine i ova godina neće proći bez mnogih sadržaja pored tradicionalnih skokova. Pored njih svi prisutni moći će uživati u ispijanju kafe koja je pripremljena u najvećoj džezvi na svijetu, poznatoj Vispakovoj džezvi, a pored toga tu je i šlaufijada, bodovanja najbržeg spusta i najoriginalnijeg šlaufa, turnira u tavli, odbojci i malom fudbalu na pijesku. Naravno, tu su i noćna dešavanja u poznatim klubovima u Mostaru.

Dakle u Mostaru, 28. jula mnoštvo dobrog sadržaja koji zasigurno cijela Bosna i Hercegovina ne smije propustiti.

Dobivaj najvažnije vijesti porukom na Viberu: KLIKNI OVDJE