Portal 072info

Saniran i asfaltiran krak ulice u naselju Vardište

csm ASFALTIRANJE VARDISTE 01 10 3bbe3a9561
TEKST SE NASTAVLJA NAKON REKLAME
KRAJ REKLAME

Danas su završeni radovi na sanaciji i asfaltiranju kraka ulice u naselju Vardište od br. 95 do 103 u dužini 135 metara.

Prethodno izrađenim elaboratom predviđeno je skidanje starog dotrajalog asfalta, mašinski iskop prosječne debljine 10 cm, zamjena tamponskog materijala te podizanje šahtova na kotu niveleta.

POLITIČKI MARKETING
Rusmir Isak banner

Sanirani krak ulice širok je 3,00 do 3,50 metra i presvučen asfaltom debljine sedam centimetara.

Naručilac radova je Grad Zenica, koji je za ovu investiciju osigurao sredstva u iznosu od 19.768,30 KM.

POLITIČKI MARKETING
A19C0ACA 5A41 413B 9B35 318122A57EA5

Realizacija ovog za mještane Vardišta vrijednog projekta samo je potvrda činjenice da su nam potrebe i zahtjevi stanovnika iz bilo kojeg dijela našeg grada u prvom planu. Od dolaska na funkciju Gradonačelnika u fokusu mog rada, kao i Gradske uprave na čijem sam čelu je poboljšanje i unaprjeđenje uslova života svih Zeničanki i Zeničana. Poznato je da sam u udaljenijim područjima zatekao izuzetno zapuštenu infrastrukturu, posebno putnu, kao i prezadužen Grad. Dosad smo realizovali mnogo projekata i ono na što sam posebno ponosan je to da nismo zadužili građane Zenice ni za jednu konvertibilnu marku. Većinu projekata realizovali smo iz vlastitih sredstava. Moja želja i namjera je da sva sela dobiju asfalt i kvalitetne puteve. U protekle četiri godine kontinuirano smo radili na tome i siguran sam da ćemo taj cilj u skorije vrijeme u potpunosti realizovati“, kazao je gradonačelnik Zenice Fuad Kasumović.

Nakon okončanog otvorenog postupka javne nabavke radova za izvođača je odabrana firma “Ado-Trans” d.o.o. Visoko.

TEKST SE NASTAVLJA NAKON REKLAME
KRAJ REKLAME
POLITIČKI MARKETING
26AD2F42 BF2A 4C5A 8220 19E3E77138F4

Predsjednik Mjesne zajednice Broda, u kojoj je smješteno naselje Vardište, Faik Šehić se zahvalio gradonačelniku Kasumoviću i Gradskoj upravi Zenica na svesrdnoj pomoći.

U naselju Vardište živi više od 200 domaćinstava. Prije dvije godine započela je rekonstrukcija ulica i puteva, a uređen je i društveni dom. Današnje asfaltiranje je samo nastavak tih aktivnosti. Moram reći da smo na sanaciju ulica čekali više od 15 godina. Kucali smo na razna vrata, ali jedino je naš gradonačelnik gospodin Fuad Kasumović uvažio naše potrebe“, istakao je Šehić.

Podijelite članak
  • 3
    Shares
POLITIČKI MARKETING
072 Kenan Aida
REKLAMA
KRAJ REKLAME

Počitajte još

Još jedna stranka podržala Kasumovića za gradonačelnika Zenice

DPA - Portal 072info

SRAMOTNO: Gradska izborna komisija Zenica pomaže SDA u pripremi izborne krađe!

DPA - Portal 072info

Kasumović obznanio da je pozitivan na Covid: Osjećam se dobro i pridržavam se ljekarskih uputa

DPA - Portal 072info
REKLAMA
KRAJ REKLAME

5C469C74 8C17 4B98 BDF1 9CFAAF69C4F6