Novi snimci sa Zeničke zaobilaznice: Podzemne vode ispod autoputa prijetnja po sigurnost građana

Novi snimci sa Zeničke zaobilaznice: Podzemne vode ispod autoputa prijetnja po sigurnost građana

Na društvenim mrežama pojavile su se nove fotografije i videosnimci sa Zeničke zaobilaznice u naselju Klopče.

Ova lokacija nam je posebno zanimljiva jer je prije nekoliko dana zvanično otvorena, pa onda hitno i zatvorena dionica autoceste koja prolazi kroz ovo gusto naseljeno naselje u Zenici.

Zenička zaobilaznica ambiciozan je projekat koji je autocestu odveo po obroncima Zenice, ali i projekat koji je ugrozio mnogo stanovništva kako zbog osnovnih životnih potreba, tako i sada, kada je otvorena.

image

Naime, već smo pisali o tome kako je autocesta nakon svega par dana korištenja zatvorena. Razlog koji su ponudili iz JP Autoceste FBiH bio je zbog tehničkog kvara na jednom od mostova.

U najnovijim snimcima vidljiv je proces izvođenja radova na lokalitetu Klopče. Upravo na ovom mjestu, po obroncima Klopačkih stijena, nalazi se ogromna količina vode koju su stanovnici Klopča pili.

https://www.youtube.com/watch?v=CcC-Z7BUC88

Komentari mještana po društvenim mrežama govore kako su oni izvođačima radova nudili rješenje na koji način bi se sva voda mogla ,,riješiti”, pa bi autocesta bila sigurna za vožnju, a Klopčani bi pili svoju vodu.

image

Nesumnjivo da se ispod novoizgrađene autoceste nalaze ogromne količine vode. Pitanje je, da li će doći vrijeme da se aktiviraju klizišta, pa da izvještavamo o katastrofalnim posljedicama? Da li je sigurno voziti se ovim putem i živjeti u neposrednoj blizini autoceste?

Da li Autoceste FBiH igraju igru sa prirodom i ko će biti pobjednik te igre piše Crna-Hronika.

Dobivaj najvažnije vijesti porukom na Viberu: KLIKNI OVDJE

NAJNOVIJE