Portal 072info

5 malih navika koje će vam pomoći da budete uspješniji

Kako bismo vam dokazali da je, kada su u pitanju poslovne obveze, puno važnije raditi pametnije, nego više, izdvojili smo par savjeta uz koje više nikada nećete zaboraviti ručati ili poslati izvještaj vašim šefovima.

Korak bliže k ostvarenju cilja možete doći ukoliko vaš radni dan pravilno rasporedite i produktivnost usmjerite na važne stvari. Kako biste se osjećali motivirano kroz dan, inspirirano i uspješno, uvrstite ove savjete u vašu rutinu.

#Naučite nešto novo
Kako se ne biste osjećali kao da ste zaglavili na radnom mjestu i da poput malenog robota svaki dan radite iste stvari, iskoristite vrijeme za učenje novih stvari i razvijanje vještina.

#Zdrava prehrana je ključna za održavanje energije
I iako ovaj savjet zvuči poput komentara koje biste čuli od vaše mame, dokazano je da nezdrava prehrana znatno utječe na vašu fokusiranost i motiviranost kroz radni dan. Radni stol opremite zdravim grickalicama i vodom, a za ručak konzumirajte hranjive namirnice. I bez varanja i izgovora!

#Koristite vašu pauzu na poslu pametno
Obavezno svoju pauzu koristite za odlazak od radnog stola, kako biste odmorili misli i napunili se energijom. Razgovarajte s vama dragim i inspirativnim kolegama, čitajte ili slušajte podcast. No, to vrijeme pametno iskoristite za podizanje vaše energije i jačanje samopouzdanja za sve što vas čeka do kraja radnog dana.

#Postavite si dnevni izazov
Kako biste razbili monotoniju, svaki dan si postavite maleni izazov – s kolegama, obiteljima, prijateljima. On ne mora biti nužno vezan za posao, no, svakako će vam pomoći da se osjećate bolje i da na kraju dana imate onaj veliki osmijeh nastao radi uspješno odrađenog izazova.

#Pratite vaš progres
Na tjednoj, mjesečnoj razini. Zapisujte koliko vam vremena treba za ostvarenje zadataka, pratite idete li željenim putom k ostvarenju ciljeva, te na čemu ste zahvalni taj dan. Tako ćete imati još veću kontrolu nad svime što se događa.

Manager.ba

Podijelite članak

Zapratite 072info na Instagramu! 

KLIKNI OVDJE

Holler Box