Portal 072info

5 pravila za nezaboravan dječji rođendan

Ako vaš klinac želi sendviče, napravite sendviče sa simpatičnim likovima, a ne komplicirani lava kolač kojim želite zadiviti majke ostale djece.

U prevelikoj želji da svojim klincima priušte nezaboravan rođendan, roditelji često sebe stave u fokus i na taj način nenamjerno svojoj djeci upropaste rođendansko slavlje.

Možda mislite da će vaši klinci brzo zaboraviti fijasko s mamom koja urla na dostavljača balona, no malo razmislite, i vi sigurno i dan danas pamtite neki rođendan koji je krenuo po krivu.

Kako bi svojoj djeci osigurali tulum iz snova, donosimo 5 zlatnih pravila:

1. Bez nervoze

Djeca su pod najvećim stresom kad su njihovi roditelji živčani i ljuti pa na dan samog slavlja pod svaku cijenu pokušajte biti dobre volje i izbjegavati svađe.

2. To nije vaš rođendan

Zapamtite da je vaše dijete slavljenik te mu osigurajte ono što želi i voli.

3. Dajte klincima dječju hranu

Naravno, prije slavlja doznajte je li neko dijete alergično na neku hranu, no nemojte pokušavati oduševiti klince mrkvicama i celerom. Ako prezirete kupovne slatkiše, potrudite se i nađite zdrave recepte za kućni sladoled i kolače koji će biti jednako ukusni.

4. Uključite dijete u pripreme

Pretvorite rođendan vašeg klinca u zabavan dan koji ćete provesti sa svojim djetetom. Dopustite mu da napravi jednostavne ukrase, odabere boje koje će prevladavati na rođendanu te dobije dojam da je taj dan zaista “njegov”.

5. Uvijek imajte “plan B”

Djeca su djeca i sve im brzo dosadi pa zato uvijek morate imati plan B pa čak C i D. Osmislite dovoljno zabavnih igara kako bi, kad im jedna zanimacija dosadi, brzo mogli uskočiti s novim idejama. Osmislite i kako ćete animirati posebno živahnu djecu sklonu nestašlucima.

Podijelite članak