5 trendova u uređenju interijera za 2021. godinu

1interijer

U ovom periodu, kada najviše vremena provodite u svom domu, svoju kreativnu energiju usmjerite na uređenje interijera i opremite ga prema vašem ukusu i stilu. Vjerni pratitelji trendova već krajem 2020. otkrili su nova pravila igre u dekoru doma, dok će klasičari zaobilaziti trendove i voditi se svojim jedinstvenim stilom, koji njeguju godinama. Na „Azrinim“ stranama donosimo za svačiji ukus ponešto

Od boja i nijansi, preko oblika i lica, do tekstura i materijala, sigurni smo da ćete se pronaći u nekoj od ovih kategorija, koje će definitivno obilježiti 2021. godinu u uređenju interijera. Možete reorganizirati postojeće detalje i staviti u prvi plan one zaboravljene ili pronaći nove komade namještaja i dekoracija, kako bi vaš dom zablistao i poslije novogodišnjih praznika.

1. TAMNOPLAVA BOJA
Tamnije tonove plave boje pronaći ćete na raznim površinama, od zidova do dekoracija. Ova boja kraljevskog porijekla daje obilježja dramatičnosti i mistike ambijentu, ali može djelovati umirujuće i umanjiti stres. Osim što je klasično plava trenutna boja godine, posebno su popularne i nijanse prusko plava te marokansko plava.

2. SVIJETLO DRVO S IZRAŽENIM GODOVIMA
Jedan od noviteta 2021. godine je korištenje svijetlog drva u prostoru. Ovaj trend počeo je ove godine, kada ste svijetlu verziju drva mogli vidjeti na brušenim parketima, stropovima ili pregradama. Ova estetika još više će se razviti iduće godine, kada će svijetlo drvo ući u kuhinje, trpezarije, spavaće i dnevne sobe te ispuniti prostorije toplinom.

3. PEDESET NIJANSI SIVE
U 2021. godini nastavlja se trend opsjednutosti neutralnom nijansom svakog doma – sivom bojom. Siva je postala oslonac svakog modernog prostora te je odlična podloga raznim dekorativnim detaljima u toplijim bojama. Uz nju će se dobro istaknuti pastelne nijanse roze, žute i zlatne boje te svijetlo drvo, ali i police i rasvjeta u antracit boji. Kako biste s vremena na vrijeme osvježili svoj dom, zarotirajte dekorativne detalje i pronađite im novu svrhu u prostoru.

4. LICA NA DEKORACIJAMA
Upoznajte peti trend koji ćete sve više gledati u domovima prijatelja i kolega. Motivi stiliziranih lica i geometrijskih oblika i linija koji podsjećaju na facu ostavit će traga i u 2021. godini, kada ćete lica moći naći na ukrasnim vazama, posudama, šoljicama, slikama, zidnim dekoracijama, jastučićima itd. Ovaj trend, koji je keramiku ponovno stavio u prvi plan, personalizira vaš prostor i podiže ga na novu razinu, posebno ako je riječ o pretežno neutralnim bojama okoline.

5. TKANINE I TEKSTURE NA ZIDU
Posljednji u nizu, u 2021. godini dolazi nam trend različitih tekstura, materijala i oblika u kategoriji zidnih dekoracija. Ove dekorativne umjetnine plijenit će poglede i bit će prava atrakcija svake sobe. Kako biste ih bolje istaknuli, uskladite boju i teksturu zida s dekoracijom. Bijeli ili zidovi u boji, od cigle ili drveta, na prolazu, iznad kreveta ili kauča savršeno će se uklopiti u vaš interijer.

Azra.ba