5 znakova da vam se šef upucava

5 znakova da vam se šef upucava

slika (12)

Ne odgovarajte na škakljiva pitanja o privatnom životu. Umjesto toga neodređeno klimnite glavom. Odbijte dar ljubazno, recite mu da je predarežljiv, ali kako bi se isti sigurno svidio njegovoj zaručnici.

Odvratite neželjenu pažnju vašeg nadređenog bez da izgubite svoj posao iz snova.

Znate li prepoznati razliku između prijateljskog čavrljanja na poslu s vašim nadređenim od upucavanja? Odgovor daje psihologinja Belisa Vranich, autorica bestselera “Dating the Older Man”.

1. Šef vam povjerava privatne detalje i stalno zapitkuje o vašem društvenom životu.

Svi radimo duge uredske sate kako bi si osigurali ugodnu svakodnevicu. Normalno je da tokom tih sati podijelimo i koji privatni detalj. No kad šef počne zapitkivati s kim izlazite, plešete i spavate – vrijeme je za uzbunu. Ako još pritom spomene da je umoran od odlaska kući u osamljeni krevet ili se požali na svoju dosadnu suprugu – znajte da je pretjerao.

Ne odgovarajte na škakljiva pitanja o privatnom životu. Umjesto toga neodređeno klimnite glavom i recite da je riječ o kompliciranoj situaciji o kojoj ne biste pričali. Ako vas on bombardira s previše detalja, prekinite razgovor što je brže moguće s objašnjenjem da imate mnogo posla.

2. Neprestano vas zove na mobilni

Kad niste na poslu, vjerojatno ste dostupni na mobilni. No ako vas šef počne zvati u sitne noćne sate ili vikendom – nadamo se da ima poslovno opravdani razlog. Spriječite mogućnost da poslovni razgovor preraste u privatni i javite se odlučnim profesionalnim tonom, čak i ako se upravo spremate na spavanje ili ste usred gledanja omiljene tv serije.

3. Kupuje vam poklone i pritom vas moli da se nikome ne hvalite.

Cijeli ured za blagdane od šefa dobiva elektronsku čestitku, ali vas očekuje zamotani dar pored računara. Potom vas zavjereničkim tonom moli da ne razglasite ove vijesti među kolegama jer ne želi da budu ljubomorni. Poznato? Ovo je klasičan znak da vaš ljigav šef želi započeti ljubavnu aferu. Odbijte dar ljubazno, recite mu da je predarežljiv, ali kako bi se isti sigurno svidio njegovoj zaručnici.

4. Stalno zahtjeva od vas (i samo vas) da radite prekovremeno.

Ako mu niste lična asistentkinja i vaš posao ne zahtjeva da budete njegova sjena, neprestana potreba da radite prekovremeno – uz njega solo, jasan je znak da želi uredsku aferu. I da, vrijeme je za ozbiljan razgovor. Umjesto optužbi, ponudite mu rješenje. Priznajte mu da ste opterećeni poslom i da je možda vrijeme za još jednu osobu koja bi vam pomogla efikasnije obaviti radne zadatke. Ako vas ni ovo rješenje ne spasi od nepotrebnih ostanaka na poslu, ovlaš mu spomenite da imate novoga dečka. To bi ga trebalo u potpunosti obeshrabriti.

5. Većinu vremena na poslu provodi naslanjajući se na vas i vaš stol.

Pitate se zašto se šef stalno zadržava kod vašeg stola kad ima savršeno udobni ured? Odgovor je jasan: želi vam se intimno približiti. Ako često sjeda na rub stola, potrudite se da je cijeli ispunjen papirima. Ako vas neprilično dodiruje – uputite se prvom prilikom do Odjela za ljudske potencijale. Nakon službenog prigovora suočite se s njim i priznajte da svoj posao shvaćate ozbiljno, te da smatrate kako vas on sprečava da ostvarite svoj puni potencijal. Vjerojatno će biti ljut, ali će konačno shvatiti poentu priče i ostaviti vas na miru.

Izvor: Index.hr

Dobivaj najvažnije vijesti porukom na Viberu: KLIKNI OVDJE

NAJNOVIJE

BISSTOURS
rentacarZenica