Pogledajte oduzimanje drva od 90-godišnjaka iz Jajca (VIDEO)

U jajačkom naselju Šibenica danas su uposlenici Šumarije Jajce oduzeli “nelegalno” usječena drva od Sulje Halabe koji korača u desetoj deceniji.

Ova postupak bi bio opravdan da se ne radi o manjoj količini drva u kojoj nije bilo ni pola metra, a što je najgore od svega toga, devedesetogodišnji Halaba je u ratu izgubio sina Rasima.

Šehidska porodica Halaba se pita da li su zaslužili ovakav tretman nadležnih organa, da li su zaslužili da se na ovako brutalan način odnose prema slabijim od sebe? Dedo Suljo živi od minimalnih penzija, dok primanja u šumariji prelaze vrijednost njegove 3-4 minimalne penzije.

Podsjećamo Vildan Hajić, direktor Šumsko-privrednog društva (ŠPD) “Srednjobosanske šume”, ima mjesečnu plaću u iznosu od 5.400 KM. Ovo preduzeće je u državnom vlasništvu i nalazi se u Donjem Vakufu, u srednjoj Bosni. Pored redovne plaće, Hajić je u 2019. godini primio bonus u iznosu od 26.894 KM. U izvještaju Ureda za reviziju institucija Federacije BiH, koji je nedavno objavljen, navedeno je kako je Nadzorni odbor poduzeća to ocijenio kao ‘nagradu za uspješno poslovanje u prethodnoj godini’.

O uspješno njihovih direktora pisali su brojni mediji, za ovom platom ne zaostaju puno ni upravnici šumarija po gradovima u SBK-u.

Nedavno je njegov drugi sin Senahadin Halaba dobio je otkaz u Općoj bolnici Jajce, a porodica je doživjela još jedan traumatski šok zbog 0,37 metara drva. Mnogi naši građani smatraju da nadležni organi trebaju da rade svoj posao i sve po zakonu, ali taj isti zakon treba sprovoditi ravnopravno pogotovo na “krupnim ribama” našeg posrnulog društva.
“Pogledajte sramotu i podjelite nek svi vide,dok u Jajcu se kradu šticari Šumarija od djeda koji je dao sina svog u ratu izuzimaju dvoja kolica drva.# – izjavio je unuk Emir za portal Crna-Hronika.

Dobivaj najvažnije vijesti porukom na Viberu: KLIKNI OVDJE