KONAČNE LISTE IZABRANIH DO 25.08.:55.000 kandidata za popisivače i instruktore

KONAČNE LISTE IZABRANIH DO 25.08.:55.000 kandidata za popisivače i instruktore

Zenica Konkurs za popisivace

Iz Agencije za statistiku Bosne i Hercegovine sopćeno je da danas ističe rok za prijavu kandidata za popisno osoblje u jedinicama lokalne samouprave. Također, saopćeno je da je sljedeći korak izbor i edukacija instruktora i popisivača koji će raditi na popisu stanovništva BiH koji će biti sproveden u periodu od 01. do 15. oktobra ove godine. Za ovaj rad prijavilo se više od 55.000 kandidata.

Popisne komisije će u u periodu od 02. do 09. augusta ocijeniti prijavljene kandidate za instruktore i popisivače, te će najkasnije do 10. augusta objaviti preliminarne liste izabranih kandidata. Liste će biti objavljene na oglasnim pločama lokalnih samouprava.

Konačne liste izabranih kandidata, uključujući i rezervne kandidate, popisne komisije će objaviti najkasnije do 25. augusta. Izabrani kanditati će ići na petodnevnu obuku, a nakon toga će raditi test na osnovu kojeg će biti izabrani općinski instruktori i popisivači, te njihove rezerve.

Podsjećamo, za potrebe popisa stanovništva BiH bit će angažovano 18.879 popisivača i 2.464 instruktora, te dodatnih 20 posto kandidata koji će biti angažovani u slučaju odustajanja nekog od izabranih kandidata.

Dobivaj najvažnije vijesti porukom na Viberu: KLIKNI OVDJE

NAJNOVIJE