AUTOR:
072INFO PORTAL

DATUM:

Održati vezu na daljinu nije lako, ali ako vam je stalo do voljene osobe, morate da se potrudite. U suprotnom, nećete uspijeti. Zato vam nudimo nekoliko savjeta koji će sigurno pomoći da veza opstane.

1. Komunicirajte što više
Komunikacija je najvažnija kada je u pitanju veza na daljinu. Ako ne razgovarate često, odnos će vremenom izbledeti, postaće besmislen i vrlo brzo će mu doći kraj. Razgovor je najbolji način da izgradite emotivnu vezu sa partnerom. Pokušajte da budete romantični tako što ćete slati ljubavna pisma ili cvijeće. Partner će tako shvatiti da vam je stalo, čak i kada ste kilometrima daleko.

2. Viđajte se kad god možete

Finansije ili nedostatak vremena, neće vam uvijek dozvoliti da se često viđate sa partnerom, ali naš savjet je da učinite sve što možete da se viđate što češće.

Ako je potrebno radite više nego inače, kako biste dobili još jedan slobodan dan ili ukoliko nemate dovoljno novca, potrudite se da pronađete dodatni posao koji vam neće oduzimati puno vremena, a moći ćete da zaradite.

Kada do susreta dođe, potrudite se da radite stvari koje oboje volite. Uživajte u svakom zajedničkom trenutku sa partnerom.

3. Govorite o zajedničkoj budućnosti

Takvi razgovori su uvijek zdravi za vezu na daljinu jer je predstavljaju dodatni motiv partnerima. Uz to, ako razgovarate o budućnosti, partner će zaključiti koliko ga cenite.

4. Radite iste stvari

Samo zato što ste daleko, ne znači da ne možete da radite iste stvari u isto vrijeme. Ako oboje želite da recimo pogledate film, ili skuvate neko jelo, učinite to u isto vrijeme. Nakon toga, razgovarajte o filmu ili o tome da li je jelo bilo ukusno… Ovakvo ponašanje će vašu vezu održati u životu, a ponešto ćete i naučiti o svom partneru.

5. Nemojte ga stalno kontrolisati

Nemojte ni da pokušate da kontrolišete partnera jer vam to na daljinu sigurno neće uspijeti, a i stalno ćete biti zabrinuti. Ako je vaša veza zasnovana na iskrenosti, nemate razloga da brinete.

6. Družite se sa prijateljima

Imajte na umu da uvijek više vremena možete da provodite sa svojim prijateljima. Družite se sa njima, umjesto što stalno razmišljate o tome šta partner radi.