Portal 072info

6 razloga zašto on ne želi seks

imageJednako kao i žene, i muškarci mogu patiti od nedostatka volje za seksom.”Čak i samo jedan incident s nedostatkom erekcije, može stvoriti ciklus u kojem se on boji da će se to dogoditi opet, zbog čega se čitav njegov libido smanjuje”

Dobra je vijest da to najčešće nema veze s partnericom.

Suprotno uvriježenom mišljenju, muškarci nisu uvijek spremni za “pokret”. Jednako kao i žene, i muškarci mogu patiti od nedostatka volje za seksom. U jednom nedavnom istraživanju, objavljenom u časopisu The Journal of Sexual Medicine, otkriveno je da je 14,4 posto muškaraca izvijestilo od nedostatku seksualnog interesa od najmanje dva mjeseca u posljednjih godinu dana.

1. Seksualno samopouzdanje mu je nisko

“Čak i samo jedan incident s nedostatkom erekcije, može stvoriti ciklus u kojem se on boji da će se to dogoditi opet, zbog čega se čitav njegov libido smanjuje”, prenosi Women's Health. “Dajte mu vremena koliko treba i fokusirajte se na ljubljenje, maženje ili vlastiti užitak”, savjetuju stručnjaci.

2. Stres na poslu

Prema istom istraživanju, stres na poslu je broj jedan među razlozima njegovog niskog libida. “Kada ste pod stresom, vaše tijelo nije dovoljno opušteno da bi moglo uživati. Pobrinite se da predigra bude spora, senzualna i smirujuća, poput vrućeg tuša, masaže i slično.”

3. Postoji nešto što ga muči u vezi

Iznenadili biste se koliko je muškarcima važna povezanost između uma i tijela, kada je riječ o seksu. “Ako postoji neki problem, nešto što ga muči ili je ljut, tijelo neće reagirat kako treba. Definitivno riješite prvo probleme izvan spavaće sobe.”

4. Seks mu je dosadan

Seksualna dosada u dugotrajnim vezama još je jedan razlog zbog kojeg su muškarci izvijestili nedostatak seksualnog interesa. No, nema razloga za paniku. Seksualni terapeuti tvrde da vrlo često nije problem u ženi, nego je to znak da je vaš seksualni život upao u rutinu. Pokažite neku strast jedno drugome, uvedite neke nove stvari i zaboravite na sram.

5. Već se zadovoljio taj dan

Sam doduše, ali upravo zbog toga sad nema volje ni želje za igricama u dvoje. To definitivno nije problem, dok se ne počne događati često.

6. Ne osjeća se dobro u svom tijelu

Kao ni mi žene kad pojedemo previše ili kad premalo vježbamo. Jednako tako je i s muškarcima. “Nemojte ništa forsirati u takvim slučajevima. Počnite s predigrom i vidite u kojem će se smjeru dalje razvijati akcija. Potaknete li uzbuđenje, to je već dovoljno za dalje”, zaključuju stručnjaci.

Podijelite članak