Portal 072info

7 načina da iskoristite pivo, a da ga ne popijete

Njega tijela, održavanje doma, priprema najukusnijeg ručka ikada…

 

Otkrijte najbolje načine da upotrijebite pivo (a da ga ne popijete).

Uklonite prljavštinu: Pivo je odlično u uklanjanju tvrdokorne prljavštine, pa ako vam je nestalo hemikalija, a mrzi vas da skoknete do prodavnice, prospite malo omiljenog napitka, sačekajte minut i očistite.

Očistite nakit: Zlatni nakit stavite u posudu natopljenu svijetlim pivom. Kada malo odstoji, a kiselina učini svoje, očistite zlato čistom krpom.

Marinirajte mseo: Mnogi kuhari tvrde da ćete najbolji roštilj dobiti ako prije toga marinirate meso u pivu. Ali, njegova upotreba se ne završava u kuhinji.

Uhvatite insekte: Ostavite otvorene flaše ili limenke preko noći u bašti i ujutru će vas sačekati puževi, muhe i ostali insekti koje privlači miris.

Oporavite cvijeće: Ako cvijeće u saksijama djeluje bolesno, probajte da ga oporavite sa malo negaziranog piva. Ječam i šećer trebalo bi da pomognu u kultivisanju zemlje.

Održavajte namještaj: Negazirano pivo odlično je i za održavanje namještaja od drveta kom vraća boju. Umočite krpu u malo negaziranog piva, zatim prebrišite čistom i dobićete efekat ispolirane površine.

Pčistite lice: I na kraju, kad ste očistili kuću i spremili meso, očistite lice jer su ječam i drugi sastojci piva odlični za piling kože.

Podijelite članak

Zapratite 072info na Instagramu! 

KLIKNI OVDJE

Holler Box