Portal 072info

7 nepoznatih stvari o muškom tijelu: I oni proizvode mlijeko

slika (13)

Muškarci su u prosjeku viši i jači od žena, imaju deblju kožu, a brada ima blagotvorno djelovanje, no orgazam im traje gotovo četiri puta kraće nego kod žena.

I oni imaju G tačku

I muškarci baš kao i žene imaju G tačku, slažu se urolozi. Riječ je o prostati koja oslobađa tekućinu i štiti spermije te im omogućava preživljavanje, a njenom stimulacijom muškarac može doživjeti orgazam. Žlijezdu veličine kestena možete stimulirati na dva načina, kroz anus ili masažom međice.

I muškarci mogu proizvoditi mlijeko

I muškarci imaju mliječne žlijezde pa mogu proizvoditi mlijeko, ali ne dovoljno da nahrane bebu. Muška laktacija je rijetka, a najčešće je posljedica neravnoteže hormona prolaktina zaduženog za proizvodnju mlijeka. Najčešći okidači su tumor na hipofizi, hormonska terapija za liječenje raka prostate, određeni lijekovi za srce, kao i ekstremna glad.

Njegov orgazam traje kraće nego njen

Iako muškarci lakše postižu vrhunac, kod žena orgazam traje puno duže. Njegov užitak traje svega šest sekundi, dok pripadnice ljepšeg pola uživaju 23 sekunde. No muškarac može pojačati intenzitet orgazma pozama kao što su doggy style, kašika i misonarski položaj.

Oni imaju deblju kožu

Osim što su u prosjeku viši i snažniji nego žene, muškarci imaju i deblju kožu nego njihove bolje polovice. Njihova je kože 0,2 milimetra deblja nego kod žena, pa teže puca i oštećuje se.

Brada štiti od raka kože

Brada u prosjeku sadrži 7000 folikula, ali može doseći i brojku od 15 hiljada. Ona ima blagotvorna svojstva, djeluje kao svojevrstan izolator i štiti od grlobolje te opeklina od sunca koje mogu uzrokovati rak kože, a ublažava i astmu koju izazivaju čestice peludi u zraku.

Najmanji penis dug je 3,98 centimetara

Muškarci su posebno osjetljivi na veličinu svog “alata”, a američka studija provedena na 1661 ljudi pokazala je da dužina najmanjeg penisa u opuštenom stanju iznosi 3,98 centimetara, dok je najduži 25,98 centimetara.

Tokom života muškarac izbaci 52 litara sperme

Tokom polnog odnosa muškarac u prosjeku izbaci pola čajne kašike sperme, a u životu ejakulira oko 52 litre. Spermiji se kreću prosječnom brzinom od 45 kilometara na sat, a sperma je najkvalitetnija između februara i maja, a najslabija u septembru, potvrdile su studije.

24sata.hr

Podijelite članak