7. svjetsko prvenstvo u preciznom paraglajdingu

7. svjetsko prvenstvo u preciznom paraglajdingu

slika (12)

Na olimpijskoj ljepotici Bjelašnici će od 17. do 25. augusta biti održano Svjetsko prvenstvo u preciznom slijetanju paraglajderom (PGAWC 2013), a učestvovat će predstavnici 18 zemalja.

Ovaj sportski događaj danas je i zvanično najavljen press konferencijom, a novinarima se obratio direktor takmičenja Mirvad Zenuni.

''Očekujemo učešće oko 120 takmičara iz: BiH, Hrvatske, Srbije, Crne Gore, Makedonije, Slovenije, Bugarske, Bjelorusije, Rumunije, Norveške, Turske, Češke, Slovačke, Austrije, Italije, Njemačke, Švicarske, Velike Britanije, Japana, Malezije, Indonezije, Kine, Litvanije, Kolumbije i Katara. Zvanično otvorenje prvenstva zakazano je za 17. august kada će početi i takmičenja koja će trajati do 25. dana narednog mjeseca'', kazao je Mirvad Zenuni.

Član organizacionog odbora PGAWC-a Ceco Gaković pozvao je sve zainteresirane da dođu na Bjelašnicu i uživaju u takmičenju.

"Radi se o najvećem sportskom događaju u BiH nakon Olimpijade. Ovo takmičenje ima veliki značaj za naš grad i državu, a također otvara mogućnost za organizaciju drugih takmičenja u budućnosti", istakao je Gaković.

Izvor: Cafe.ba 

Dobivaj najvažnije vijesti porukom na Viberu: KLIKNI OVDJE

NAJNOVIJE

BISSTOURS
rentacarZenica