AUTOR: P.D.
DATUM:
KATEGORIJA: Lifestyle / Zabava

Autorka knjige ”The Afterlife of Billy Fingers”, Annie Kagan ni sama isprva nije vjerovala u svoj zdrav razum kada je čula da joj se obraća mrtav brat. Ali onda…

‘Kada me moj brat Billy probudio tri nedjelje nakon što je umro, opisujući što mu se dogodilo nakon života, mislila sam da sam se pozdravila sa zdravim razumom’, napisala je Annie Kagan, autorka knjige ‘The Afterlife of Billy Fingers’ u kojoj je iznijela podatke koje joj je rekao o smrti, piše OM Times.

Njen stariji brat zavisnik preminuo je tragično. Nekoliko nedjelja nakon smrti obratio joj se iz ‘nakonzemljaskog života’, a ona nije vjerovala da se to događa dok joj nije pružio konkretne dokaze.

Sve je to iznijela u knjizi, a ovo je 8 ključnih stvari koje ju je naučio o smrti:

1. Prvi što se dogodio je blagostanje. Čim umrete, isisani ste iz svog tijela u ‘Komoru za liječenje’. Svjetla u toj Komori brišu sve nedaće koje ste trpili tokom svog života – fizičke, mentalne, emotivne. Tako, u manje od nanosekunde, sva vaša bol nestaje.

2. Još uvijek imate osjećaj da ste to vi. Iako više nemate svoje tijelo, još se uvijek osjećate kao individua. Zapravo, više se osjećate kao vi, nego što ste to ikad osjećali dok ste bili živi. Dok ste na Zemlji, na vas mnogo utiču drugi i nemate prostora biti vi sami.

3. Svjetlo ima osobnost. U zagrobnom životu, zrake svjetla imaju kvalitete poput mudrosti, dobrote, saosjećanja i inteligencije. To svjetlo omogućava da ono što je nevidljivo na Zemlji, bude vidljivo, božanska priroda svih stvari.

4. Grijeh i kazna je ljudski koncept. Postoje svakakve priče o tome što nas čeka nakon što umremo. Greške koje radimo dok smo živi su dio zemaljskog dogovora. Da moramo biti savršeni da bismo dospjeli u takozvani raj, tamo nikoga ne bi bilo.

5. Život na Zemlji takođe nije kazna. Naravno, u životu ima patnje, ali ne zato što je neko napravio nešto da bi je zaslužio. Bol je dio ljudskog iskustva, prirodnog poput disanja, gledanja ili protoka krvi kroz tijelo.

6. Kada umrete, umjesto sudnjeg dana, nema sudnjeg dana. Kada sagledate svoj život, vidite put kojim ste mogli ići i onaj kojim niste. Vidite kada ste bili pametni, a kada ste mogli učiniti bolje, ali ne osjećate osudu radi toga. I iako vam to sada neće imati puno smisla, kada umrete, razumijete da ste imali divan život, iako su neki njegovi dijelovi bili teški.

7. Srećni ste što izgledate kao vi. Niste opterećeni načinom na koji izgledate. Nema nastojanja da izgledate bilo kako drugačije. Jednostavno zračite, bez imalo napora.

8. Ljubav nije ista kao na Zemlji. Niste voljeni zbog onoga što radite, kako izgledate, koliko ste slavni ili zbog količine novca koju zarađujete. Nije kao da vas je neko juče volio, a danas vas više ne voli. Ljubav je uistinu bezuslovna. Nakon života na Zemlji postoji savršeno saosjećanje i bez obzira na to kako ste živjeli, voljeni ste.

dnevnik.hr