80 PAKETIĆA ZA RADOST MALIŠANA Omladinski savez A-sda obradovao štićenike JU Dom porodica

Dobivaj najvažnije vijesti porukom na Viberu: KLIKNI OVDJE

Omladinski savez A-sda, na čelu s Arnelom Isakom, upriličio je jučer posjetu mališanima u JU Dom porodica Zenica, a koje su obradovali s novogodišnjim paketićima.

Posebno je simbolično što su mladi A-sda izdvojili vlastiti novac, od skromnih džeparaca, a sve kako bi kupili čak 80 paketića i tako uljepšali predstojeće novogodišnje praznike za štićenike Dom porodice.

Prema riječima Arnela Isaka, predsjednika Omladinskog saveza A-sda, cilj im je bio donijeti mališanima radost i osmijeh na lica.

– Naš Omladinski savez će se i dalje maksimalno truditi da pomognemo svim građanima koji su u ovakvim ili sličnim situacijama. Nastojat ćemo biti što društveno-korisniji, a današnji gest samo je djelić onoga što predstoji u narednom periodu kada se radi o našim aktivnostima – kaže Isak, pozivajući sve zainteresirane da se uključe u Omladinski savez A-sda, koji ima itekako interesantnih i korisnih projekata za grad Zenicu.

Da su uistinu uspjeli u svojoj misiji, najbolje govori neizmjerna sreća, radost i osmijeh na licima štićenika Dom porodice koji su uvidjeli da nisu sami. Naprotiv, itekako su se osjećali bitnim što nisu zaboravljeni i što su ih omladinci iz A-sda uspjeli obradovati uoči novogodišnjih praznika.

– Ova posjeta i paketići nam itekako znače. Vidite i sami koliko su svi sretni zbog posjete i poklona koje su dobili. Hvala im što su došli i obradovali naše štićenike, a moram priznati da se radi o omladincima koji nama dolaze često. Osim paketića, u proteklom periodu često su dolazili i davali razne poklone, ulaznice za koncerte… – kazali su iz Dom porodice.

Kako je to izgledalo tokom podjele paketića, pogledajte u fotogaleriji?!

[flagallery gid=66]