PRIJAVE MLADIH IZ CIJELE BIH U TOKU Hackathon – Zajedno postižemo više

Društveno ste aktivni, želite riješiti probleme u svojoj zajednici, znate programirati, dizajnirati ili dobro predstaviti svoj proizvod zainteresovanima? Želite se upoznati sa vodećim ličnostima rastućeg IT sektora u BiH, vašim potencijalnim poslodavcima? Želite se dobro zabaviti, upoznati nove prijatelje, steći nova znanja i osvojiti vrijedne nagrade?

Ukoliko je odgovor na prethodna pitanja potvrdan, Hackathon – Zajedno postižemo više je prava prilika za vas! Od 6. do 8. novembra 2015. godine Američka ambasada u Sarajevu, Udruženje studenata elektrotehnike Evrope EESTEC LC Sarajevo i Elektrotehnički fakultet Sarajevo organizuju Hackathon za mlade iz čitave Bosne i Hercegovine.

12 multidisciplinarnih timova sastavljenih od 5 članova, tokom tri dana radit će na razvoju društveno korisnih web i mobilnih aplikacija te prisustvovati različitim predavanjima o razvoju softvera,  društveno angažiranom poslovanju i načinima razvoja aplikacija.

Ovaj projekat okuplja na jednom mjestu buduće lidere civilnog društva, programere, grafičke dizajnere i projekt menadžere željne izazova, koji će tokom intenzivnog trodnevnog rada kreirati aplikaciju upotrebljivu krajnjim korisnicima.

Pored edukativnog i takmičarskog dijela, ovaj događaj ima za cilj da spoji ambiciozne i mlade ljude u stimulativnom okruženju, pruži im priliku da upoznaju uspješne poduzetnike, zajedno rade i kreiraju pozitivne promjene za budućnost Bosne i Hercegovine i IT tržišta.

Na Hackathon se mogu prijaviti mladi od 18 do 24 godine koji nisu stalno zaposleni te žive na području Bosne i Hercegovine. Prijave su individualne putem sljedećeg link-a www.zpvhackathon.eestec-sa.ba. Prijave su otvorene do 20. oktobra.  Odabrani učesnici će biti obavješteni do 25.10.2015. godine. Za sve učesnike koji nisu iz Sarajeva, organizatori su obezbijedili smještaj te plaćene troškove putovanja, prehrane i simbolične memorabilije.

Na web stranici projekta www.zpvhackathon.eestec-sa.ba možete saznati više informacija, a svoj dolazak potvrdite na facebook eventu. Prijavite se i ne propustite trodnevno druženje i takmičenje sa učesnicima iz cijele Bosne i Hercegovine!

unnamed (1)

Dobivaj najvažnije vijesti porukom na Viberu: KLIKNI OVDJE