Promovisan „Priručnik o šećernoj bolesti kod djece za prosvjetne radnike i pedagoge“

Promovisan „Priručnik o šećernoj bolesti kod djece za prosvjetne radnike i pedagoge“
U Velikoj sali Općine Visoko promovisan je „Priručnik o šećernoj bolesti kod djece za prosvjetne radnike i pedagoge“,  autora  Prim. mr. sc. dr. Diana Štimjanin-Koldžo i Prof. dr. sc. Salem Alajbegović. Publikacija  je štampana   u   okviru   projekta „Ujedinjeni   mijenjamo dijebetes“ gdje su sponzori bili Zavod zdravstvenog osiguranja Zeničko-dobojskog kantona i Novo Nordisk Pharma d.o.o 

Promocija je protekla izvanredno, nije se radilo o “običnoj” promocija nekog štampanog materijala, nego je sve bilo u jednoj veoma toploj i primamljivoj atmosferi. Publikacija nudi osnovne informacije o šećernoj bolesti kod djece, kako uspostaviti dijagnozu, način liječenja, kako se ophoditi prema djeci oboljeloj od šećerne bolesti i druge važne informacije.
 
Institut za zdravlje i sigurnost hrane Zenica u saradnji sa Savezom udruženja dijabetičara Zeničko-dobojskog kantona provodit će kampanju obilježavanja  Svjetskog dana borbe protiv dijabetesa 14.11.2015. u svih 11 općina i jednom gradu Zeničko-dobojskog kantona.

Cilj kampanje je potaknuti svijest građana za redovnim kontrolama kroz organizovanje javnih mjerenja šećera u krvi i edukaciju o značaju zdrave ishrane putem zdravstveno-odgojnog materijala (plakati, brošure). Planirano je da za oko 5000 osoba bude izmjeren nivo šećra u krvi.
Dobivaj najvažnije vijesti porukom na Viberu: KLIKNI OVDJE

NAJNOVIJE