ZIMSKA RASPSODIJA I ove nedjelje ne propustite kulinarskom show Lonci i poklopci na OBN TV

ZIMSKA RASPSODIJA I ove nedjelje ne propustite kulinarskom show Lonci i poklopci na OBN TV

I ove nedjelje za sve ljubitelje dobre klope Vjeko Kramer u kulinarskom show Lonci i poklopci će spremati ukusna i zdrava jela. Kramer emisiju započinje pripremom pite od kiselog kupusna, zatim će pripremati krumpir juhu sa sirom. Vjeko će za prave gurmane i one koji vole probati nešto neobično pripremati još i oslić u umaku od suhog mesa i pire  krumpir s češnjakom i brokulom.

Lonci i poklopci su ove nedjelje,17.01.2015. na programu OBN TV od 11:40h.

PITA OD KISELOG KUPUSA

½ kg kiselog kupusa

½ kg  jufke

1 crveni luk

10ak češnjeva češnjaka

2-3 krumpira

pire od rajčice

sol i papar

kim

Vegeta

Olitalia ulje

Na malo ulja popržiti sitno sjeckani crveni luk, izgnječeni češnjak i usitnjeno suho meso. Nakon par minuta dodati kiseli kupus pa začiniti pireom od rajčice, usitnjenim kimom, paprom i Vegetom prema potrebi. Na kraju dodajte usitnjeni kuhani krumpir  pa sve promješajte. List jufke premažite  uljem te na njega stavite drugi pa na njega raspordite smjesu od kupusa te lagano savijte. Složite u nauljen pleh za pečenje i pecite u prethodno zagrijanoj pećnici na 200 stupnjeva oko pola sata.

KRUMPIR JUHA SA SIROM

½ kg krumpira

200 g ribanog sira

1 crveni luk

3 češnja češnjaka

2 crvena paprike

pileći temeljac

maslac

2 dl jogurta

sol i papar

Vegeta

2 suhe rajčice

1 poriluk

krotoni

Na maslacu popržiti crveni luk i kada omekša dodati nasjeckanu crvenu pariku, krumpir i češnjak te propirjati par minuta i onda doliti temeljcem i ostaviti dok se krumpir skuha.

Začiniti paprom, kimom i vegetom i izmiksati. Jogurt zagrijati na vatri pazeći da ne ključai u njemu otopiti pola sira i umješati u juhu od krumpira. U posebnoj tavi popržiti  sjeckane suhe rajčice i poriluk te im dodati suhi kruh sječen na kockice i pržiti  dok ne postane hrskav i tu mješavinu koristiti kao dodatak juhi. Ostatak ribanog sira poslužiti odvojeno.

OSLIĆ U UMAKU OD SUHOG MESA

½ kg fileta oslića

250 g suhog mesa

½ l vrhnja za kuhanje

100 g brašna

Senf

2-3 češnja češnjaka

sol i papar

riblji temeljac

Vegeta

Olitalia maslinovo ulje

Oslića začiniti vegetom, pobrašniti i prepržiti na ulju. Na ostatku ulja prepržiti sitno sjeckano suho meso dok ne porumeni pa zaliti vrhnjem za kuhanje. Dodati malo senfa pa začiniti solju, paprom i sitno sjeckanim češnjakom Nakon par min dodati ribu i propirjati još par minuta uz dolijevanje ribljim temeljcem tako da umak ne bude ni pregust ni prerjedak.

PIRE  KRUMPIR S ČEŠNJAKOM I BROKULOM

1 kg krumpira

250g brokule

2 glavice češnjaka

100 g maslaca

1 dl mlijeka

sol i papar

Brokulu odvojiti na cvijetove i skuhati u slanoj vodi.Krumpir oguliti, isjeći na odgovarajuće kocke i skuhati u slanoj vodi.

Češnjak oguliti i staviti u kipuću vodu na 2 minute. Maslac otopiti u tavi i u njemu na laganoj vatri sotirati blanširani češnjak par minuta. Krumpir ocjediti i izmiksati polako mu dodajući otopljeni maslac s češnjakom i mlijeko, začiniti solju i paprom. Na kraju umješati sitno isjeckane kuhane cvijetove brokule. Poslužiti vruć uz pečenje ili neko jelo od ribe.

Dobivaj najvažnije vijesti porukom na Viberu: KLIKNI OVDJE

NAJNOVIJE