Kako se riješiti uraslih dlačica?

Kako se riješiti uraslih dlačica?

1

Obzirom da se s ovim problemom susreće svaka žena i svaki muškarac, u nastavku nekoliko korisnih savjeta kako da se riješite uraslih dlačica, te isto tako, kako raditi na svom tijelu i samoj njezi na tijelu.

Postoji veliki broj metoda kako i na koji način da se oslobodite uraslih dlačica, koji vam stvaraju velike probleme. Jedan je da ih uklonite uz pomoć različitih tretmana za njegu tijela, drugi je da ih pustite da rastu normalno. Obje metode imaju prednosti i mane. Prije nego se odlučite šta da učinite, pročitajte naše savjete i preuzmite korake koji se vama čine adekvatnim.

Kupka

Počnite sa toplom kupkom kako biste omekšali kožu, što će vam pomoći da pravilno uklonite urasle dlačice. Mlaka vodaotvara pore, folikula će se otvoriti i uraslu dlačicu ćete lakše ukloniti.

Ako želite brzo da uklonite dlačice umočite krpu u toplu vodu i držite najmanje 10-15 minuta na problematičnom mjestu. To možete raditi i prije redovnog brijanja ili depilacije voskom.

Piling

Piling igra ključnu ulogu u uklanjanju uraslih dlačica. To je jedan od najboljih načina za uklanjanje odumrlih ćelija kože koji mogu da budu glavni krivci za pojavu uraslih dlačica.

S obzirom na to da je koža već osjetljiva treba lagano nanositi pilinga ne grubo trljati da ne bi nanijeli više štete nego koristi.

Pinceta

Koristite kvalitetne pincete za uklanjanje uraslih dlačica, ali prvo što treba da uradite je da je dezinfikujete potapanjem u alkohol na nekoliko minuta. Koristite krpu ili maramicu da osušite pincetu. Sa velikom pažnjom i preciznošču povucite kožu oko urasle dlačice da je nesmetano uhvatite pincetom. Ako ne uspijete iz prvog pokušaja, ponovite postupak.

Dezinfekcija

Kako bi ubrzali oporavak kože koristite antiseptička sredstva u završnoj fazi. Ovi proizvodi ne samo da će osiguratibrži oporavak kože nego će spriječiti moguće infekcije i umanjiti bol. Da biste zadržali besprijekorno stanje kože potrudite se da koristite kvalitetan berberin i koristite ga u smjeru rasta dlake.

Dobivaj najvažnije vijesti porukom na Viberu: KLIKNI OVDJE

NAJNOVIJE