ANKETA OTKRIVA Evo zašto muškarci vole starije partnerke!

ANKETA OTKRIVA Evo zašto muškarci vole starije partnerke!

Da momci “padaju” na starije djevojke, odavno nije vijest, ali zbog čega je to tako, pokušala je da utvrdi grupa naučnika s Univerziteta u Sidneju.

Na osnovu kratke studije među studentima završnih godina fakulteta, tim istraživača je zaključio da 67 posto muškaraca radije ulazi u vezu sa djevojkama koje imaju od tri do čak deset godina više od njih. 

Anketa koju su sproveli pokazala je da momci u starijim pripadnicama ljepšeg pola vide izazov, jer su za razliku od vršnjakinja ili još mlađih samosvjesne, izgrađene i imaju stav o većini životnih pitanja. Skoro polovina anketiranih je odgovorila da im se dopada to što one tačno znaju šta žele, ne glume i ne igraju igrice. 

Toliko je priznalo da u starijim ženama vidi bolje partnerke za seks, sa kojima, jer su opuštene, otvorene i samouvjerene, mogu kvalitetnije da uživaju.

Da su one prijatnije i za druženje i za ozbiljne razgovore, smatra 45 posto ispitanika. Među razlozima koji muškarce spajaju sa starijim partnerkama našla se i njihova ekonomska nezavisnost.

Dobivaj najvažnije vijesti porukom na Viberu: KLIKNI OVDJE

NAJNOVIJE