Dječaci ”Čelik Junior-a” učestvuju na najjačem europskom takmičenju u Luksemburgu

Dječaci ”Čelik Junior-a” učestvuju na najjačem europskom takmičenju u Luksemburgu

Škola rukometa ”Čelik Junior” je dobila poziv za učešće na najjačem europskom takmičenju za kadete, a koje se održava naredne godine u mjesecu aprilu. Radi se o međunarodnom europskom takmičenju, a na kojem učestvuje deset ekipa iz deset različitih zemalja. Ono što je bitno pomenuti jeste da su svi učesnici prvaci država iz kojih dolaze.

U pozivu za učešće koje je stiglo na adresu škole rukometa ”Čelik Junior” stoji da su upravo oni, zahvaljujući predanom radu, zalaganju i dobrim rezultatima u ovoj selekciji, zaslužili da se nađu među deset vrhunskih europskih ekipa na tradicionalnom, 31. po redu europskom takmičenju, Youth Cup Luxembourg 2017

Pored škole rukometa ”Čelik Junior”, a koja će biti predstavnik ne samo Bosne i Hercegovine, nego i cijelog regiona, učestvuju: Tremblay en France HB (FRANCUSKA), HSC Coburg(BELGIJA), SG Pilatus (ŠVICARSKA), TSF Mogeltonder (DANSKA), HB Dideleng (LUKSEMBURG), TSG Friesenheim (NJEMAČKA), WAT Fivers (AUSTRIJA), Targos Bevo HC(HOLANDIJA), te AC Fylkir Reykjavik (ISLAND). 

Podsjetimo, Čelik Junior je i u 2015. godini bio jedini predstavnik regiona na ovom takmičenju.

Škola rukometa ”Čelik Junior” će na ovo takmičenje otputovati u najjačem sastavu, te se nadaju odličnim rezultatima iz Luksemburga.

Ovaj prilog omogućile su vam Sportske kladionice "Sportplus"
Ovaj prilog omogućile su vam Sportske kladionice “Sportplus”
Dobivaj najvažnije vijesti porukom na Viberu: KLIKNI OVDJE

NAJNOVIJE