Zenica: Sastanak s predstavnicima Nogometnog/Fudbalskog saveza BiH

Zenica: Sastanak s predstavnicima Nogometnog/Fudbalskog saveza BiH

Gradonačelnik Zenice Fuad Kasumović održao je sastanak s predstavnicima Nogometnog/Federalnog saveza BiH Elvedinom Begićem, predsjednikom, Jasminom Bakovićem, generalnim sekretarom i  Alijom Porča, direktorom Trening centra u Zenici.

Sastanku su prisustvovali i gradonačelnikovi saradnici.
Razgovaralo se o daljoj saradnji Grada Zenica s Nogometnim savezom. Pokazalo se da je dosadašnja saradnja bila veoma dobra, da su zajednički realizovani brojni projekti koji su imali za cilj unapređenje sportske infrastrukture i razvoja sporta uopće.

Iz Nogometnog saveza su najavili da su i dalje opredijeljeni da se reprezentativne utakmice igraju na stadionu “Bilino polje” i Trening centru na Crkvičkom brdu. Gradonačelnik Kasumović se složio s konstatacijom i iskazao spremnost za nastavak saradnje na projekatima koje NS planira realizovati u partnerstvu sa Gradskom upravom.

Gradonačelnik je dao punu podršku završetku započetih radova na  “Bilinom polju”, prema zahtjevima FIFE i UEFE, a koji bi trebali biti gotovi do marta iduće godine. Otvorena su i neka  pitanja dugoročnih planova  NS. U planu je proširenje Trening centra NS/FS BiH Zenica. Radi se o izgradnji trećeg terena i proširenju smještajnih kapaciteta, u skladu s finansijskim mogućnostima.

Kasumović je prepoznao dobre namjere Nogometnog saveza i obećao da će im Gradska uprava u tom pogledu biti na raspolaganju.

Dobivaj najvažnije vijesti porukom na Viberu: KLIKNI OVDJE

NAJNOVIJE