Pogledajte prekršaje nesavjesnih vozača i pješaka čija ukupna vrijednost prelazi i 10.000 KM!

Zakon o izmjenama i dopunama Zakona o osnovama sigurnosti saobraćaja na putevima u BiH, kojim su propisane i strožije novčane kazne za određene prekršaje, stupio je na snagu 15. februara 2017. godine

Ovlašteno službeno lice može izreći novčanu kaznu u iznosu od 400 KM vozaču koji na sjedištu suvozača prevozi dijete mlađe od 12 godina, vozaču kojem ustanovi više od 1.5 g/kg alkohola u krvi, vozaču koji brzinu kretanja prekorači za više od 30km/h od dozvoljene.

Također, osobi koja u saobraćaju na putu upravlja motornim vozilom prije sticanja prava na upravljanje motornim vozilom, vozaču koji učestvuje u saobraćaju vozilom koje je neregistrirano ili čija je potvrda o registraciji vozila istekla za duže od 30 dana, vozaču koji na vozilu koristi registarske tablice koje nisu izdate za to vozilo, kao i vozaču koji u saobraćaju na putu upravlja motornim vozilom, a saobraćajna dozvola mu je oduzeta ili mu traje zabrana upravljanja.

Pogledajte video koji je snimljen iz više segmenata, na ulicama BIH a u kojem nesavjesni vozači ali i pješaci, prave prekršaje čija ukupna vrijednost prelazi i 10 000 KM.

Dobivaj najvažnije vijesti porukom na Viberu: KLIKNI OVDJE

NAJNOVIJE