Uspješan početak rada zeničkog azila za napuštene životinje

Uspješan početak rada zeničkog azila za napuštene životinje

Novoizgrađeni zenički azil za napuštene životinje, koji je sa radom počeo krajem januara, privremeno je već popunio svoje kapacitete i do sada je u njemu smještano oko 80 životinja.

Zaposlenici komunalnog preduzeća Alba, koji upravljaju ovim skloništem za napuštene životinje, već razmišljaju o mogućnostima povećanja kapaciteta skloništa tokom ljetnog perioda.

– Moramo u narednom periodu aktivnije raditi  kako bi se osigurao minimalni kapacitet za prijem novih pasa, jer na ulicama Zenice ima još puno pasa-lutalica- kažu radnici koji svakodnevno pomažu zbrinutim životinjama.

Gradska uprava Zenice osigurala je besplatnu telefonsku liniju 080 02 03 43 , preko koje građani mogu prijaviti lokaciju pasa-lutalica i napuštenih pasa, koje bi trebalo ukloniti iz grada. Svi pozivi i poruke na ovom broju se snimaju i prosljeđuju nadležnoj službi Albe.

Iz ovog preduzeća najavljuju da će se sve aktivnosti na sklanjanju svih nevlasničkih pasa sa ulica grada Zenice nastaviti dalje i pored toga što je kapacitet azila za prijem napuštenih životinja uglavnom popunjen.

Dobivaj najvažnije vijesti porukom na Viberu: KLIKNI OVDJE

NAJNOVIJE