JOŠ NIJE KASNO: Zenica i Bilino polje vas zovu

JOŠ NIJE KASNO: Zenica i Bilino polje vas zovu
FOTO: Avaz.ba

Svaki put kada ulazim u Zenicu “bacim” pogled na “Dom penzionera” u kojem su se pripremali “Ljiljani” prije nego je on neko odredio da, do otvorenja sportskog centra, Ilidža i hotel Hercegovina bude baza reprezentacije. Zenički Dom penzionera nije imao ništa, a opet imao je dušu.

I sad dok se s kolegama Adnanom Pločom i Edinom Ramićem, vozim ka ulazu, “vidim” sliku od prije desetak i više godina. Bola, Balja, Sergej, Hiba, Konjić, Braco, Marko, Saša, Miske, Keno, Mirko, Musa, Mirza….

Bilo je to vrijeme u kojem je bilo važno sudjelovati, ali u kojem smo dva puta igrali “majstorice” s Dancima i Srbijom.

Danas je na sceni jedna nova generacija. Predvođena Edinom Džekom, Miralemom Pjanićem, Asmirom Begovićem, Vedom Ibiševićem.

Prvi raport iz Zenice pišem iz zeničkog hotela” Inter”. I on ima dušu, sve štima. Osoblje je gostoljubivo. Istina na prvi pogled vam se čini da smo u ranim osamdesetim, ali je Inter sjajan za ovakve prilike.

Tufahije i sjajna kafa će kompenzirati sve eventualne nedostatke u hotelu. U ovom je hotelu boravio sadašnji selektor Mehmed Baždarević koji je bio kapiten u prvim kvalifikacijama. Zenica je istinski hram nogometa i dom reprezentacije.

I danas baš kao prije dvadesetak godina kada smo ovde ugostili Albaniju, s kojom ćemo igrati za koji dan, najljepša slika je vidjeti naše navijače, ogrnuti u rekvizite reprezentacije. Dok smo se vozili i šetali pored stadiona svuda oko nas navijačke pjesme BiH. Svi su raspoloženi i nasmijani. Narodn se zaželio zmajeva, svojih ljubimaca. Premda je Gibraltar trećerazredna selekcija koju bi s lahkoćom dobila ekipa sastavljena od bećara sa Ćimburijade ipak ima neizvjesnosti.

U pogledu rezultata. Hoćemo li postići više golova nego u mečevima sa Estonijom i Lihtenštajnom, jedino je to nepoznanica. Ko se dvoumi da li će uživati uz daljinski neka krene prema Zenici, prekrasan sunčan dan, vrlo povoljne cijene ulaznica i sigurna golijada nudi spektakl. Dođite u Zenicu na Bilino polje i uživajte u majstorijama bh. Zmajeva.hotel1

hotel2

(S.S./Sportske.ba)

Dobivaj najvažnije vijesti porukom na Viberu: KLIKNI OVDJE

NAJNOVIJE