Zenica: Klanjana dženaza i obavljen ukop novinaru Esadu Hećimoviću

Zenica: Klanjana dženaza i obavljen ukop novinaru Esadu Hećimoviću

Nakon komemorativnog skupa u Velikoj sali Gradskog vijeća Zenice, u haremu Čaršijske džamije u Zenici poslije ikindija-namaza klanjana je dženaza uglednom novinaru Esadu Hećimoviću koji je, nakon teške bolesti pluća, preminuo u svojoj 54. godini života.

Ukop je obavljen na mezarju Prašnice, gdje su se članovi porodice, prijatelji, kolege i poznanici posljednji put oprostili od njega.

Podsjetimo, dugogodišnji novinar više redakcija preminuo je obavljajući dužnost urednika OBN Televizije, a radio je kao novinar u redakciji Ljiljana, Oslobođenja, BH Dana…

Dobitnik je brojnih nagrada za istraživačko novinarstvo, dok je novinarom godine proglašen 2011. godine. U posljednjih 20 godina sarađivao je s nizom redakcija i medija, a autor je i nekoliko knjiga.

Sa Esadom je uskoro sarađivala Aida Spahić, voditeljica Informativnog programa OBN televizije, koja je pogođena viješću o smrti njenog, kako je kazala, prije svega prijatelja i kolege.

– Uprkos činjenici da smo znali za njegovu bolest, svi smo iznenađeni. Žao nam je što smo izgubili prijatelja, kolegu, čovjeka i novinara kakav je on bio. Usko smo sarađivali, uvijek se trudio pomoći nam i dati korisne savjete. Izgubili smo jednu veličinu – kaže Spahić, dodajući da im smrt kolege posebno teško pada jer je ovo ujedno i prvi gubitak člana redakcije.
Avaz.ba

Dobivaj najvažnije vijesti porukom na Viberu: KLIKNI OVDJE

NAJNOVIJE