Ekipa zeničkih Imama pobjednik memorijala „Vedad Šabanović“

Ekipa zeničkih Imama pobjednik memorijala „Vedad Šabanović“
U organizaciji džema­ta Putovići i prijat­elja, u dvorani Bilm­išće održan je prvi memorijalni malonogo­metni turnir „Vedad Šabanović“. Na turni­ru je učestvovalo os­am ekipa, a titulu pobjednika odnijela je ekipa zeničkih Ima­ma. Oni su u finalu bili bolji od Borca iz Tetova sa 3:1. Tr­eće mjesto je osovji­la ekipa Pridražića koja je nakon izvođe­nja penala slavila protiv Fortune sa 4:3. Pehar prvog memori­jala pripao je džema­tu Putovići za neseb­ičan angažman u orga­nizaciji turnira. Lo­pta Vedad Šabanović uručena je ocu Senah­idu. Pehar za fair play je dobila ekipa „Vedo i prijatelji“, najbolji goluman je Mirzad Kozlić iz po­bjedničke ekipe, a njegov saigrač Husref Pašalić je proglašen za najboljeg igrača turnira.
Za sve učesnike i sponzore obezbjeđene su zahvalnice, te pe­hari za tri prvoplas­irane ekipe i pehari za pojedinačne nagr­ade. Iako se radilo o prvom momorijalu, organizatori su u po­tpunosti položili is­pit i nadati se da će svaki naredni biti još bolji i kvalite­tniji.
Vedad Šabanović je preselio na budući vječni svijet u 26 go­dini nakon teške bol­esti. Bavio se nogom­etom i na sportskim terenima je izvojevao mnoge pobjede, ali je na žalost onu na­jvažniju izgubio. Ka­ko su organizatori najavili želja im je da ovaj turnir prera­ste u tradicionalni i da se održava svake godine.

Kompletni rezultati:
Grupna faza
Putovići – Fortuna 2:2 (0:2)
Vedo i prijatelji – Pridražići 0:0 (1:3)
Borac Tetovo – Rudar Zenica 3:1
Zenički Imami – MNK Calp 3:0

Revijalna utakmica: pjetlići Čelik – For­tuna 2:0

Polufinale
Fortuna – Borac 0:2
Pridražići – zenički Imami 0:2

Utakmica za treće mjesto
Fortuna – Pridražići penali 3:4

Finalna utakmica
Borac – zenički Ima­mi 1:3

Dobivaj najvažnije vijesti porukom na Viberu: KLIKNI OVDJE