VIDEO: Lažna trudnica u stomaku švercovala kokain!

VIDEO: Lažna trudnica u stomaku švercovala kokain!

v120001Kolumbijske vlasti uhapsile su Kanađanku koja je planirala da se ukrca na avion za Toronto sa lažnim trudničkim stomakom krcatim kokainom.

Švercerka je na međunarodnom aerodromu u Bogoti otkrivena slučajno, pošto je veoma agresivno reagovala na pitanje policajke koju je zanimalo u kom je mjesecu trudnoće.

– Kanađanki se nije svidjelo pitanje, zbog čega je policajka posumnjala. Instinktivno je potom veoma lagano dodirnula ženin stomak i shvatila da je pretvrd i veoma hladan, rekao je zamjenik direktora odjeljenja kolumbijske policije za borbu protiv narkotika pukovnik Esteban Arias Melo.

Žena je navodno rekla da je u sedmom mjesecu trudnoće, ali je pretres je pokazao da je stomak bio od lateksa, a skrivao je dvije kese sa ukupno dva kilograma kokaina , koji bi se na ulici mogao prodati za oko 60.000 dolara.

Kolumbijske vlasti kažu da će protiv Kanađanke podići optužnicu za šverc, posjedovanje i proizvodnju droge, a u zatvoru bi mogla provesti pet do osam godina. 

Trenutno je u kolumbijskim zatvorima 874 stranaca, većina zbog optužbi povezanih sa drogom. Samo ove godine na aerodromu u Bogoti uhvaćeno je 50-ak stranaca koji su posjedovali drogu.

Izvor: Vecernji 

Dobivaj najvažnije vijesti porukom na Viberu: KLIKNI OVDJE

NAJNOVIJE