Nogometni reprezentativci BiH opuštali se na Trebeviću, ko je brineta koja se voza sa Edinom Džekom po Sunnylandu?

Nogometni reprezentativci BiH opuštali se na Trebeviću, ko je brineta koja se voza sa Edinom Džekom po Sunnylandu?

Nogometna reprezentacija Bosne i Hercegovine danas je boravila na Trebeviću gdje se opuštala oči odlučujućih utakmica protiv Belgije i Estonije u sklopu kvalifikacija za svjetsko prvenstvo u Rusiji naredne godine.

Bh. selekcija jučer je počela pripreme za posljednje dvije utakmice u kvalifikacijama a na prvi trening stigli su svi igrači na koje selektor Mehmed Baždarević može da računa.

Danas su u sklopu rekreacije igrači i stručni štab prošetali Trebevićem te se družili s posjetiocima zabavnog parka “Sunnyland”.

Nakon druženja i šetnje, pomoćni trener reprezentacije BiH Igor Janković kazao je novinarima da su s igračima jučer obavljeni interni razgovori, a danas je sa čelnim ljudima saveza upriličen sastanak.

– Sada ćemo iskoristiti dan za opuštanje i odmor. Sutra nastavljamo s klasičnim ciklusom za utakmicu. Igrači su svjesni u kakvoj su situaciji i šta donosi ova utakmica i ona u Estoniji. Znamo koliko bodova je u igri, dat ćemo svoj maksimum, kako na treninzima tako i na utakmici, kako bismo opravdali očekivanja navijača i javnosti u BiH – dodao je Janković.

Ističe da vjeruje u pozitivan ishod iz narednih dviju utakmica.

– Jučer je jedna grupa igrača malo intenzivnije radila, druga imala klasični oporavak, tako da svi spremni dočekuju utakmicu – poručio je Janković.

Reprezentativac BiH koji nastupa za Gent Danijel Miličević, smatra da je Belgija favorit ali da on i njegovi saigrači moraju vjerovati u uspješan ishod.

– Nisam pratio medije u Belgiji posljednjih dana. Veoma su kvalitetni i gledaju na našu utakmicu kroz FIFA ranking što je mnogo bitno za njih. Moramo se dobro pripremiti, taktički, fizički i psihički. Moramo da vjerujemo, imamo mnogo kvaliteta i možemo ih savladati. Mislim da će na Grbavici biti sjajna atmosfera. Imaju na raspolaganju 50 igrača koji su mnogo kvalitetni, neće doći ovdje da igraju sa ‘smanjenim gasom’ – jasan je Miličević.

Mladi napadač Kenan Kodro očekuje tešku utakmicu, dodavši da je najvažnije da se selekcija BiH fokusira na svoj rad.

– Svi znamo koliko je Belgija jaka. Tu su dvije utakmice koje možemo da dobijemo, pripremamo se za to a  optimist sam. Svjetsko prvenstvo se ne igra svaki dan i to je veliki motiv da se ‘gine’ na terenu – zaključio je Kodro.

Reprezentacija BiH će igrati protiv Belgije 7. oktobra na Grbavici, dok je meč protiv Estonije na rasporedu tri dana poslije u Talinu.

Baždarevićevim izabranicima potrebne su obje pobjede da zadrži drugo mjesto i izbore plasman u baraž.

Dobivaj najvažnije vijesti porukom na Viberu: KLIKNI OVDJE

NAJNOVIJE