Predsjednik Pokreta ‘Otpor’ najavljuje tužbu protiv Vlade ZDK zbog “zapošljavanja penzionera”

Predsjednik Pokreta ‘Otpor’ najavljuje tužbu protiv Vlade ZDK zbog “zapošljavanja penzionera”

 

Predsjednik Eko pokreta ‘Otpor’, Akif Smajlović, najavio je mogućnost pokretanja tužbe protiv Vlade Zeničko-dobojskog kantona, zbog zapošljavanja penzionera na poslovima za koje, kako ističe, ima stručnih ljudi (inžinjera ekologije) na Birou za zapošljavanje.

– U odnosu na mlade, stručne ljude, Čizmić ne ispunjava uvjete za to radno mjesto, jer nije završio potrebni studij. U svom radu biste se trebali pridržavati često citirane maksime ,,SPOSOBNE A NE PODOBNE“. I dok na desetine hiljada mladih stručnjaka odlazi iz naše zemlje, Vi na radnim mjestima kao savjetnike držite penzionere sa ogromnim, nezasluženim penzijama, – reaguje Smajlović.

Povodom najave o izgradnji Eko doma na Smetovima, Smajlović podsjeća da je ovo izletište samo jedna od destinacija koje ulaze u Park prirode Babina. – Ovaj projekat, čiji sam autor, nalazi se u Lokalnom ekološkom planu i u Strategiji razvoja Grada Zenice. Zahvaljujući tešanjskom lobiju koji vlada u ZDK, Park prirode Babina je nastao, dok je ‘Tajan’ prošao kao prirodni spomenik, – ističe Smajlović u otvorenom pismu upućenom premijeru Zeničko-dobojskog kantona

Dobivaj najvažnije vijesti porukom na Viberu: KLIKNI OVDJE

NAJNOVIJE