Gradonačelnik Zenice primio Aydina Olguna, investitora za NK ‘Čelik’

Gradonačelnik Zenice primio Aydina Olguna, investitora za NK ‘Čelik’

Turski investitor Aydin Olgun čija je “Han Group” od prije sedam dana odlukom Skupštine kluba preuzela 70 posto upravljačkih prava u NK Čelik, danas je sa svojim saradnicima posjetio gradonačelnika Zenice, Fuada Kasumovića.

Olgun, njegov saradnik Ashat Idrizović i pravni savjetnik Zijad Šušić upoznali su gradonačelnika Kasumovića sa trenutnim aktivnostima u NK Čelik. Kako su tom prilikom istakli, trenutno je prioritet formirati kvalitetan igrački kadar koji će izboriti sportski cilj – opstanak u BHT Premijer ligi. U tom pravcu angažovan je novi šef stručnog štaba i više nogometaša.

Gospodine gradonačelniče i ovom prilikom vam se zahvaljujem na transparentnosti tokom pregovora i pomoći koju ste pružoli svim učesnicima. Samo zbog vaše ozbiljnosti i želje da se spasi Čelik, prošli smo kroz ove kompleksne pregovore i procese. Mi vjerujemo da Čelik i Zenica imaju sve uslove da budu u vrhu bh. fudbala i pred nama je mnogo posla. Da smo prije mjesec dana ušli u klub, sigurno je da bi smo napravili brži iskorak, doveli kvalitetnija pojačanja i spremniji dočekali proljetni dio sezone. Međutim, poduzet ćemo sve da što prije napravimo respektabilan tim i osiguramo opstanak, a u dogledno vrijeme krenemo i u borbi za europska takmičenja“, između ostalog rekao je Aydin Olgun.

Gradonačelnik je ponovio da je Gradska uprava u presudnim trenucima pomogla opstanak kluba, često i na štetu drugih sportskih klubova, te da vjeruje da dolaskom investitora dolaze bolja vremena za Čelik ali i za ostale sportske kolektive u Zenici.

Obećavam da ćemo podržavati Čelik sve dok se bude poštovao Ugovor kojeg ste potpisali sa upravom kluba. Građanima i navijačima sam obećao europsku Zenicu i europski Čelik. Zato od vas tražim da klub ustrojite po europskim standardima i da naš Čelik na punom Bilinom polju igra međunarodne utakmice“, poručio je Fuad Kasumović, gradonačelnik Zenice.

Dobivaj najvažnije vijesti porukom na Viberu: KLIKNI OVDJE

NAJNOVIJE