Predposljednje kolo Premijer rukometne lige RK ,,Čelik” – RK ,,Bosna”

Predposljednje kolo Premijer rukometne lige RK ,,Čelik” – RK ,,Bosna”

RK CELIK - RK GORAZDE

U Gradskoj areni Zenica, gdje se večeras u 19.00 sati igra predposljednje kolo Premijer rukometne lige RK ,,Čelik” – RK ,,Bosna” (Visoko), sinoć je odigran posljednji trenig zeničkih rukometaša pred večerašnji nastup. Treningu su prisustvovali svi igrači koji konkurišu za prvi tim, a trener Zdenko Antović je svojim igračima davao posljednja uputstva pred ,,meč odluke”: za ,,Čelik” radi očuvanja prvog mjesta na tabeli, a za ,,Bosnu” da se spasi od ispadanja u niži rang takmičenja. I dok seu Zenici obavljaju mirne poripreme za ovaj meč i u smislu organizacije i u smislu pripreme igrača, u Visokom, prema informacijama iz tog grada,  vlada prava rukometna euforija. Prema nekim blogovima koji opisusju stanje u Visokom ističe se da se u Zenicu sprema , što autobusima, što automobilima čak oko 300 navijača ,,Bosne”. Ističe se da je  ovo u Zenici ,,utakmica decenije za Bosnu”?!

U Zenicu je u Gradskoj areni posljednji put viđeno oko 300 navijača prošle godine, kada je u Ligi za prvaka gostovao banjalučki ,,Borac” i kada su banjalučki navijači vrlo korektno i sportski navijali za svoju momčad.

Mada su iz ,,Bosne” prema Propozijima zakasnsili sa najavom navijača, mi ćemo ipak sve njihove navijače lijepo, sportski i prijateljski dočekati i primiti, ali nećemo dozvoliti nikakve njihove ispade i nekorektano ponašanje. U Zenicu su dobro došli svi dobronamjerni ljubitelji sporta i tako će biti i sa navijačima  ,,Bosne” . U slučaju pravljenja nereda – nećemo se libiti da one koji prave nered  ostranimo  iz Gradske arene – izjavio je Nedžad Ahmić, čovjek u RK ,,Čeliku” zadužen za organizaciju utakmica i direktor Kluba.

Valja istaći i svakodnevne pritiske poslednjih dana iz Visokog prema Zenici na svim nivoima ,,da Čelik malo popusti i da Bosna ostane u Premijer ligi BiH”.

                U RK ,,Čeliku” odbijaju sve priče na tu temu. Kapiten ,,Čelika” Aldin Begagić kaže:

Nisam sretan što ,,Bosni” prijeti niži rang takmičenja, ali ne mogu se,,vaditi” protiv nas i to u Zenici, u situaciji kada nama takođe bodovi trebaju za ,,ovjeru” prvog mjesta u Premijer ligi BiH. Mi i u ovoj utakmici, kao i u svakoj drugoj idemo na pobjedu. Svaka druga varijanta, osim sportske,  bi govorila o tome da onda sport nema smisla – kaže Begagić.

DA PODSJETIMO: POZIVAO SVE LJUBITELJE RUKOMETA DA VEČERAS (SUBOTA) U 19.00 SATI U GRADSKOJ ARENI PRISUSTVUJU VEOMA INTERESANTNOM RUKOMETNOM MEČU – ,,ČELIK” -,,BOSNA” (VISOKO) I BODRE SVOJ TIM: DAVORA KADIĆA, HASU ĆOSIĆA, DRAGANA STARČEVIĆA, NERKU BAŠIĆA, ALDINA BEGAGIĆA, MIRZU DERVENČIĆA, MILANA IVANČEVA, EDU MARTIĆA  I DRUGOVE… NAPRIJED ,,ČELIK” DO JOŠ JEDNE POBJEDE!

Dobivaj najvažnije vijesti porukom na Viberu: KLIKNI OVDJE

NAJNOVIJE

POVEZANE OBJAVE